fbpx Magyar klasszikussal és rózsaszállal kezdődött az új színházi évad | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 20., péntek      12:32

Jelenlegi helyMagyar klasszikussal és rózsaszállal kezdődött az új színházi évad


Rózsaszállal fogadta az első premierre érkező hölgyeket Seregi Zoltán igazgató szeptember 19-én este. Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékának bemutatójával elkezdődött a 2019-2020-as évad a Békéscsabai Jókai Színházban.

Az évadnyitó premier, az immár hagyományos ünnepélyes fogadtatás hangulatához méltó, színvonalas előadást látott a közönség a Sík Ferenc Kamaraszínházban, Tege Antal rendezésében. A tündérlaki lányok 1914-es vígszínházi bemutatóját két év múlva bécsi, rá egy évre berlini előadások követték, Heltai Jenő darabját jelenleg is több színház játssza, máig érvényes erkölcsi dilemmákkal szembesíti a nézőt. A Kossuth-díjas író, aki évtizedekig élt Londonban, Párizsban, Bécsben, Berlinben, jól ismerte a nagyvárossá növekvő, 20. század eleji Budapestet és főleg a bohém művészvilág köreit. Hőseit jellegzetes romantikus, ironikus kritikával illette, a polgári előítéleteket, az álszentséget gúnyolta ki A tündérlaki lányok című darabjában is.

A történet arról mesél, hogy apjuk halála után Boriska vállalja, hogy három lánytestvére és édesanyjuk eltartója lesz, ezért „eladja” magát egy gazdag bárónak. Egy napon azonban szerelmes lesz és döntenie kell, mi a fontosabb számára, a saját vagy szeretteinek a boldogsága. Közben a legkisebb lány, Sári próbálja nővérét „megmenteni”, a családi kapcsolatok egyre bonyolultabbá válnak, végül az érdekek mellett megjelenik az igazi szerelem...

Özvegy Bergné szerepét Fehér Tímea, Boriskát Liszi Melinda, Olgát Boldog Ágnes, Mancit Földesi Ágnes Villő játssza kiválóan. Sárit Nádra Kitti, a bárót a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula kelti megrázóan életre, Pázmán Sándor szerepében Gulyás Attila, Petrenceyként Szabó Lajos visz újabb izgalmas karaktereket a színpadra.

Az előadás látványos díszletét Egyed Zoltán, az elegáns jelmezeket Kiss Kata tervezte.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap