fbpx Magyariné szeretője – irodalmi est | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. december 07., szombat      20:05

Jelenlegi helyMagyariné szeretője – irodalmi est


Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba a vendége a Békéscsabai Jókai Színház, a Bárka és a Körös Irodalmi Társaság rendezvényének december 9-én 18 órától a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

A Győrei–Schlachtovszky duó néhány éve már letette névjegyét Békéscsabán. Akkor szeretett Emmuskájukkal kalauzoltak bennünket a Monarchia boldognak és békeidősnek hazudott világába (sírtunk is eleget a röhögéstől), ezúttal Magyariné szeretőjéről vallanak – mindig csak a nők, mindig. Reszkess, csabai publikum: ördögromán kerül terítékre, lesz fekete kutya és vasorrú boszorkány, csorog a nyál a vetrecétől, lerészegedik Csokonai Vitéz Mihály és az újabb nagyszerű regény főszereplő-elbeszélője, Makai Sámuel, vitustáncot jár a híres-neves debreceni Collegium, de talán maga a hajdúsági cívisváros is. Szegény Hatvani István és szegény Szelistyei Fruzinka. Mert mindig csak a nők, örökké. Az Ördögről nem is szólva.

Nyolckezes literatúrparti lesz: a szívünknek kedves két garabonciással Elek Tibor és Kiss László próbálja felvenni a versenyt.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg