fbpx Már június 26-án vígjátékkal nyit a színház! | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. június 19., péntek      10:36

Jelenlegi hely

2021berl.jpg
Már június 26-án vígjátékkal nyit a színház!


Június 18-ától, 98 nap után vége a veszélyhelyzetnek Magyarországon, visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. Már június 26-ától előadásokra várja közönségét a Békéscsabai Jókai Színház. A veszélyhelyzet megszüntetéséről és az újranyitás körülményeiről Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára tájékoztatta a színházak vezetőit. Seregi Zoltán igazgató az első előadások sorrendjét ismertette. 

A rendelet értelmében „zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények a közönségforgalmi területeiket megnyithatják”. A veszélyhelyzet megszüntetésével ugyanakkor június 18-ától Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet, járványügyi készültséget vezetett be a kormány, miszerint a rendezvények helyszínén az egészségügyi és biztonsági előírások betartására fokozott gondot kell fordítani.

Erre a zöld jelzésre már minden társulat nagyon várt, a Békéscsabai Jókai Színház is arra készült folyamatosan, hogy amint lehet, elkezdődhessenek a próbák, majd megtarthassák az előadásokat. Seregi Zoltán elmondta, hogy Krúdy Gyula A vörös postakocsi című színjátékot nem tudják pótolni, helyette Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát ajánlják a bérleteseknek. Próbálják Wass Albert Tizenhárom almafa című játékát, valamint Koltay Gergely - Szűcs István – Kormorán rockoperáját, A Megfeszítettet. A Tizenhárom almafa bemutatója augusztus első felében, A Megfeszítetté szeptemberben lesz. Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát a nagyszínpadon már június 26-án, pénteken a Jókai-bérletesek, 27-én, szombaton a Somlay-bérletesek és 30-án, kedden a Bajor-bérletesek láthatják, az előadások 19 órakor kezdődnek. Június 29-én, hétfőn 20 órától Csikós Attila Két összeillő ember című zenés darabjára a TeÁtrumba várja közönségét a színház.

A bérletek és a korábban megváltott jegyek felhasználásáról a szervező iroda munkatársai tájékoztatják a nézőket.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg