fbpx Mária főhadnagy a Szarvasi Vízi Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. augusztus 01., csütörtök      16:25

Jelenlegi hely


Mária főhadnagy a Szarvasi Vízi Színházban


Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című romantikus nagyoperettjét láthatja a Szarvasi Vízi Színház közönsége augusztus 3-án, szombaton 20.30 órakor.

Az 1848-as történelmi eseményekhez kapcsolódó operett négy színház - a Magyar Zenés Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Budapesti Operettszínház - közös produkciójaként jött létre. A szabadság, hazaszeretet és szerelem eszméjét magasztaló, lélekemelő művet először a március 15-i történelmi megemlékezéshez kapcsolódóan mutatták be Békéscsabán, de azóta látható volt Egerben, az Agria Nyári Játékokon és Aradon, az Ioan Slavici Klasszikus Színházban is.

A szarvasi előadáson a címszerepben Bori Réka látható, aki gyönyörű hangjával és kedves, fiatalos játékával bűvölte el a közönséget a korábbi előadásokon. Jancsó Bálint szerepét pedig Domoszlai Sándor alakítja, egyesítve a hódító, szerelmes férfit és a hős katonát. A női-férfi szerep váltogatása, a szökés és az álruha használata sodró lendületű cselekményt, rengeteg helyzetkomikumot és konfliktust eredményez, de - a műfajnak megfelelően - a történelmi események alatt kibontakozó szerelmi szálak az operett végére szerencsésen rendeződnek.

Egy kis történelem, egy kis mese, romantika, és a hősök felidézése hasznos, mert felfrissíti az emlékezést, erősíti a múlthoz, az értékeinkhez való ragaszkodást. A Mária főhadnagy szarvasi előadása szép színházi élményt ígér.

                                                                                                             Fotó: A-TEAM/ Nyári Attila

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg