fbpx Megelevenedik a retro a színpadon | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. október 16., szerda      11:00

Jelenlegi helyMegelevenedik a retro a színpadon


Újabb bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház. Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés darabjának sajtónyilvános olvasópróbáját kedden délelőtt tartotta a teátrum a Jókai Szalonban.

Seregi Zoltán direktor köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az olvasópróbák mindig különleges hangulatban telnek, hiszen ilyenkor mindenki tele van várakozással és izgalommal.

Az igazgató véleménye szerint a következő előadás rendkívül szórakoztató lesz, már a műfaji megjelölése is érdekes: zenés válóok két részben. A 60-as években játszódó történet ötletét egy sikeres film adta. Az 1967-ben bemutatott Tanulmány a nőkről című film Gyárfás Miklós egyik legsikeresebb és legnépszerűbb alkotásává vált, amelynek színpadi adaptációját mutatja be a Jókai Színház november 29-én.

A történetben adott három házas nő, akik szeretnének elválni férjeiktől, ezért felkeresnek egy fiatal pályakezdő ügyvédet, hogy segítsen nekik céljukat megvalósítani. Az ügyvédnő a fiatalos lendületével vág bele első megbízatásába, azzal azonban nem számol, hogy a három nő férje szemet vet rá. A bonyodalmak csak ekkor kezdődnek el…

A Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész Halasi Imre a darab rendezője, aki elárulta, hogy az előadás korhű lesz, amit a jelmezek és a díszlet is tükröz majd. A 60-as, 70-es évek retro hangulatát nem csak a látványvilág és a megjelenés idézi fel, a dalokat is ebből a korszakból válogatták a produkcióhoz.  Tege Antal, Gulyás Attila, Liszi Melinda, Katkó Ferenc, Nagy Erika, Csonka Dóra, Puskás Dániel és Király M. Alexandra szh. játszik az előadásban.

Szabó Rita

Fotó: A-TEAM

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap