fbpx Mesefilmeket forgat a Jókai Színház | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. november 12., hétfő      12:42

Jelenlegi hely


Mesefilmeket forgat a Jókai Színház


Magyar népmesékről és Szent Balázs életéről forgat óvodásoknak kisfilmeket a Békéscsabai Jókai Színház. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatának célja a négy-hatéves gyerekek hazafias nevelése. 

A mesefilmek elkészítésére a Nemzeti Színház, a békéscsabai teátrum és egy televíziós forgatócsoport kapott megbízást, a Jókai és a Nemzeti Színház öt-öt, a tévések pedig tíz filmet gyártanak, minden alkotás kilencperces.

Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója négy mesét és egy szenttörténetet választott egy ajánlott listáról, és valamennyit rendezi. Az okos lány, a Jávorfából furulyácska, a Szóló szőlő, A medve és a macska című népmese, valamint a Szent Balázs életét bemutató alkotás készül Békés megye több helyszínén, az utóbbi egy sorozat részeként.

  • A Jókai Színházban minden feltétel adott a filmkészítéshez, itt vannak a kiváló színészek, a szükséges technikai eszközök, kellékek, az operatőrök, a jelmezek, díszletelemek és nem utolsósorban a csodálatos természeti környezet. A gyulai vár, a békéscsabai molnárház, a pósteleki romok, a szabadkígyósi kastély, a volt diáktanya és a színház épülete is remek helyszín, ezek alapján választottam ki a meséket – mondta a direktor.

Hozzátette, hogy a különböző forgatási helyeken a személyes kapcsolatok, a támogatók is nagyon sokat segítenek. Minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy az alkotások decemberre elkészüljenek.

Fotó: Incze László,

Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. július
 

Keresés

Keresés űrlap