2015. december 09., szerda      00:00

Jelenlegi hely

Mezítláb a Centrál Parkban


Neil Simonról minden túlzás nélkül elmondható, hogy a szórakoztató színdarabok koronázatlan királya. Mezítláb a parkban című művét Tege Antal rendezésében mutatta be színházunk kedden este.  

A történet szerint Corie (Gubik Petra) és Paul (Czitor Attila) csodás mézeshetüket követően, beköltöznek saját bérleményű lakásukba, hogy elkezdjék közös életüket. Az otthonteremtés örömét beárnyékolja, hogy a lakás kicsi, ráadásul egy lift nélküli bérház ötödik emeletén van, és még a tetőablak is beázik.  Neil Simon minden szereplőnek biztosítja a hatásos színre érkezést. Mindenki az ötödik emeletre tornázza fel magát a lift nélküli házban, így hát  vöröslő fejjel fújtatnak és levegő után kapkodnak, a nézők pedig önfeledten nevetnek.  

 

 

A kezdeti harmóniát azonban lassan felváltja az állandó civódás. A fiataloknak nem csupán egymás különböző életstílusával kell megküzdeniük, hanem Corie magányosan élő, minden lében kanál mamájával (Fehér Tímea), a ház és a lakás furcsaságaival is. No és egy sármőr szomszéddal ( Katkó Ferenc), aki mindenkinek udvarol. 

Simon műveiben enyhén sokkolja a nézőket, de csak annyira, hogy nevetésre ingerelje őket. Jól szerkesztett vígjátékaiban minden mindig a helyére kerül. Kiválóan megírt és kivitelezett jelenetek, sziporkázó párbeszédek, nagyszerű színészi alakítások és rendezés. Nem kell hozzá különösebb jóstehetség: szeretni fogja a közönség a darabot. Van is, lehet is miért.

 

 

Fotók: A-Team/Nyári Attila


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+