2018. november 02., péntek      20:13

Jelenlegi hely

Misztériumjátékkal emlékeztünk halottainkra


„Az Isten lélek, és akik imádják Őt, azoknak Lélekben és Igazságban kell imádniuk!” – Lázár feltámasztása címmel misztériumjátékot láthatott a közönség a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Termében, az előadás a halottak napi megemlékezéshez kapcsolódott november 2-án 17 órakor.
 
Gulyás Attila színművész evangéliumok alapján összeállított misztériumjátékában a halottaink elvesztése miatt érzett fájdalmat felváltotta a szeretet, a bánatot a remény és a kételkedést a hit. Az előadásban közreműködtek a színház fiatal művészei, valamint a Színitanház hallgatói. Krisztus szerepében Dina Norbertet, Keresztelő Jánosként Korom Gábort láttuk, Lázár szerepét Hrubel Axel, Mártáét Veselényi Orsolya játszotta, Máriaként Nádra Kitti, Luciferként pedig Józsa Bence lépett fel. 
A nagy létszámú közönség a Bibliából vett képekkel kísérhette végig a jó és a gonosz harcát, a lélek halálból a feltámadásba vezető útját. A misztériumjáték színpadra alkalmazásában Gulyás Attilának Mlinár Péter volt együttműködő partnere. Az előadás után kiállítással és gyertyagyújtással emlékeztünk a teátrum azon művészeire, akik már nem lehetnek velünk a mindennapokban.
 
 
Fotó: Ignácz Bence, A-TEAM
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg