fbpx Molnár remekműve, a Liliom Békéscsabán | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. október 05., szombat      09:56

Jelenlegi hely


Molnár remekműve, a Liliom Békéscsabán


Molnár Ferenc világhírű színdarabjának bemutatóját nagy várakozás előzte meg Békéscsabán. A Liliomot október 4-én este mutatta be nagy sikerrel a Jókai Színház Katkó Ferenccel a címszerepben, Köllő Miklós rendezésében.

A remekművet a nagyszínpadon, a másik magyar klasszikus, Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékát a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthatja egész hónapban, majdnem minden este a közönség.  

A hazai és a külföldi színházak évtizedek óta játsszák Molnár darabját, most is megy a Vígszínházban, a Tháliában, a Broadway-musicalváltozat Carousel címen arat sikert New Yorkban, Londonban, Bécsben és a Budapesti Operettszínházban. A körhintás Liliom és a cselédlány, Juli szerelme, tragikus története 1979 áprilisa után most másodszor szerepel a Jókai Színház műsorán.

Köllő Miklós rendező a XX. század egyik legszebb, mélyen érzelemgazdag, romantikus darabjának nevezte a Liliomot, ami nem véletlenül népszerű 110 év után is: mély erkölcsiséget feszegető tartalma ma is megérinti az embereket. Molnár „legjelentékenyebb és egyben a legproblematikusabb színműve” meghódította a világot, szerzője a legismertebb magyar íróvá vált.

Liliomot Katkó Ferenc játssza, szerelme, Juli Kiss Viktória színészhallgató. Muskátné figuráját Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművész kelti életre, Ficsúrt Czitor Attila, Marit Veselényi Orsolya. Tomanek Gábor, Nagy Erika, Csurulya Csongor, Mészáros Mihály és a társulat több kiváló művésze, valamint a Színitanház hallgatói is fellépnek az előadásban.

Székely László, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Érdemes Művész alkotta a díszletet, a jelmezeket Vesztergombi Anikó tervezte, a koreográfiát Preisinger Éva.

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Keresés

Keresés űrlap