2015. augusztus 30., vasárnap      08:10

Jelenlegi hely

Monte Cristo grófja a Tokaji Fesztiválkatlanban


Tavaly nyáron a Jókai Színház István, a király produkciójával nyitották meg a Tokaji Fesztiválkatlant, mely egy egészen új és különleges rendezvényhelyszín. Idén Monte Cristo grófja okozott páratlan élményt azoknak,akik jegyet váltottak a szombat esti előadásra. Persze a fellépőknek is utolérhetetlen a benyomás, Szomor György színművésznek tavaly már volt lehetősége fellépni a Katlanban. 

 „Tavaly volt szerencsém a nyitó produkcióban részt venni, az István, a királyt játszottuk itt. - meséli Szomor György. - Nagy várakozás előzte meg az előadást a közönség felöl ugyanúgy, mint a szereplők részéről. Meglátásom szerint a színpad és a produkció egyaránt jól vizsgázott. A környezet, a kiszolgáló helyiségek tökéletes feltételeket biztosítottak az előadás sikeréhez. Tokaj és az a csodálatos környezet méltó helyszínt nyújt a régió legnagyobb színházi terének, ami úgy gondolom, világviszonylatban is megállja a helyét. Csak remélni merem, hogy ez a kezdet egy fantasztikus sorozat nyitánya, és néhány év múlva úgy beszélünk mąjd a Tokąji Fesztiválkatlanról, mint ma a Szegedi Szabadtéri Játékokról vagy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadról. Ezen a nyáron egy olyan darabbal érkeztünk a helyszínre, amihez több szálon kötődöm. Pozsgai Zsolt szerzőtársammal jegyezzük a Monte Cristo grófja című musicalt, melyben rendezőként és szereplőként is részt veszek. Megpróbáltuk a helyszín adottságait kihasználni és egy olyan adaptációt bemutatni a közönségnek, amit csak ezen a színpadon láthatnak. Bár közeledünk a 100. előadáshoz, úgy gondolom, hogy a darab életében meghatározó előadásnak számít a tokąji."

Az egykori kőbányában kialakított játszóhely meredek sziklafalaival, különleges atmoszférájával egyedi hangulatot teremtett az előadásnak. A telihold fényénél a közönség állva ünnepelte a produkciót. Békéscsaba ismét elvarázsolta Tokajhegyalját. Már távozóban azt kérdezgették az emberek, jövőre mivel lepjük meg őket. Posta György, Tokaj város polgármestere családjával nézte meg a musicalt és hosszasan ecsetelte a siker mibenlétét, majd leszögezte: "Azt hittük a tavalyi István, a király nyitó elődást nem lehet überelni, de tévedtünk. " Fazekas Tamás, a Zaj Rendszerház ügyvezető igazgatója, a Tokaji Szabadtéri színházat üzemeltető konzorcium egyik tagja is elragadtatással beszélt az előadásról. " A Fesztiválkatlan történetének első standing ovation-jét élte meg."

Közeledik a századik előadás, Fekete Péter azt az ígéretet tette, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban kerül megünneplésre.

 

Fotó: JókaiFilm/VámosZé

 
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+