fbpx Mulatós premier cigányzenével | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. március 30., szombat      13:17

Jelenlegi helyMulatós premier cigányzenével


Nagy sikerrel mutatta be március 29-én a Békéscsabai Jókai Színház Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékát. A színészek a közönséget pálinkával kínálva és táncra kérve invitálták a nagy dínomdánomba.

Az évad utolsó előtti nagyszínpadi premierjével újra magyar klasszikus került műsorra Katkó Ferenc rendezésében. A Nyíri Balázs vidéki kisbirtokos és felesége, Pólika szakításának és újra egymásra találásának története a 19. század végi dzsentrik, a duhajkodó, mulatozó földesurak világát idézi. Az előadásban klasszikus cigányzene és autentikus magyar népzene szól, utóbbi szabolcsi gyűjtésből.

A szinte az egész társulatot felvonultató előadás nagyszerű szerepeket kínál. Balázs figurájában Csomós Lajos színészként, táncosként, énekesként remekel, Pólikát Csonka Dóra játssza kedvesen. A nagynénik triója kiemelkedő: Zsani néniként a Jászai Mari-díjas Kovács Edit, Pepi néni szerepében Fehér Tímea, Mina néniében Nagy Erika igazán emlékezetes alakítást nyújt. Tege Antal Viktor pesti jogász szerepében sziporkázik, Földesi Ágnes Villő Biriként, Veselényi Orsolya Kisvicákné alakjában nevetteti meg a közönséget, Mészáros Mihály humoros Lajos bácsit formál. Elismerést érdemel minden szereplő, táncos és zenész, Schäfer Szilveszter zenekarvezető és a Sztojka muzsikusok.

Az igényes koreográfiát ifjabb Mlinár Pál alkotta. A korhű jelmezeket, gyönyörű női ruhakölteményeket Kiss Kata tervezte. A nyíri birtokra és Zsani néni házába Egyed Zoltán díszlete „utaztatja” és ott elvarázsolja a nézőt.

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg