fbpx Nagy Viktória kiállítása a Jókai Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2022. április 26., kedd      10:20

Jelenlegi helyNagy Viktória kiállítása a Jókai Színházban


Nagy Viktória látványtervező és Seregi Zoltán igazgató
Nagy Viktória látványtervező és Seregi Zoltán igazgató

Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező kiállítását láthatja a közönség Békéscsabai Jókai Színház aulájában, melyet Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas rendező, a teátrum direktora nyitott meg a Zorba, a görög premierjét megelőzően.

Csodálatos jelmezek és színpompás, energiától feszülő festények között léphetnek nézőterünkre a Zorba nézői. Nagy Viktória kiállítása a felütés a musical élvezete előtt.

Az alkotó a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott látványtervezőként, 25 évesen debütált az Operaházban, azóta több mint kilencven előadás születésében működött közre tervezőként, s az ország legrangosabb színpadain is láthatóak voltak munkái. Munkásságát a festői, expresszív látásmód és a műfaji sokszínűség jellemzi, fest, illusztrációkat készít, színházi plakátokat tervez. Alkotómunkáját számos elismeréssel jutalmazták, Magyar Teátrum-díjas, jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa, valamint látványtervezést tanít a Metropolitan Egyetemen.

Nagy Viktória munkáit korábban a Tizenhárom almafa, a közelmúltban bemutatott Tihany tündér és Az ajtó előadások látványvilágában is megcsodálhatta a közönség. A most megnyíló kiállításon korábbi alkotásai mellett festmények, díszlet- és jelmeztervek is láthatók, valamint az erre az alkalomra kölcsönzött jelmezek is megcsodálhatók az Operaház Varázsfuvola és a Bánk bán előadásaiból.

A kiállítás a Jókai Színház előadásai előtt, 18 és 19 óra között mindenki számára szabadon látogatható előadásnapokon.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap