fbpx Nem élhetek muzsikaszó nélkül, díszbemutató | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. április 12., péntek      20:34

Jelenlegi hely


Nem élhetek muzsikaszó nélkül, díszbemutató


A Békéscsabai Jókai Színház Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül darabjának díszbemutatóját április 13-án tartja. Az esemény házigazdája ezúttal a Filó és Társa Bt.

 

 

A díszbemutató mindig kiemelkedő esemény a színház életében, így lesz ez most is, amikor az előadás után a Vigadóban folytatódik az ünneplés, ahol Seregi Zoltán igazgató üdvözli a vendégeket.

Horváth Szabolcs műsorvezető az est folyamán megszólaltatja az alkotókat és a főszereplőket is. A program részét képezi egy színvonalas műsor is. Az ételsor a darabhoz és annak hangulatához illeszkedik, hiszen egy úri lakomát kóstolhatnak végig a meghívottak. Így már fogadóitalként pálinkával várják a vendégeket.

Az ételsorban lesz füstölt, főtt sonka és csabai kolbász, de a ropogós csülök és a marhapörkölt sztrapacskával is megtalálható a kínálatban. Desszertként hagyományos házi rétest kóstolhatnak a résztvevők, és mindezeket jóféle magyar borokkal öblíthetik le.

Az ételsorról a BSZC (Békéscsabai Szakképzési Centrum) tanárai és diákjai, a jó zenéről Vozár M Krisztián, a műsorról pedig Lévai Attila és Papp Lilla, valamint a Színitanház artistaképzős diákjai gondoskodnak.

Móricz Zsigmond vígjátéka Nyíri Balázs vidéki kisbirtokos és felesége, Pólika szakításának és újra egymásra találásának története, a 19. század végi dzsentrik, a duhajkodó, mulatozó földesurak világát idézi. Az előadásban klasszikus cigányzene és autentikus magyar népzene szól, utóbbi szabolcsi gyűjtésből.

Az előadást Katkó Ferenc rendezte. A főbb szerepekben Csomós Lajost, Csonka Dórát, a Jászai Mari-díjas Kovács Editet, Fehér Tímeát, Nagy Erikát, Tege Antalt, Földesi Ágnes Villőt, Mészáros Mihályt láthatja a közönség.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Fotó: A-TEAM/ Nyári Attila

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. december
 

Keresés

Keresés űrlap