fbpx Nemzetközi fesztiváldíjas a Napsugár előadása | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. október 07., hétfő      14:20

Jelenlegi helyNemzetközi fesztiváldíjas a Napsugár előadása


Petőfi Sándor komikus eposzát, A helység kalapácsát 2018 februárjában láthatta a Békéscsabai Napsugár Bábszínház közönsége. A nagyon különleges, zenés-táncos előadást, amelyben együtt élnek a bábok és a színészek, nemzetközi fesztiváldíjjal ismerték el Temesváron.

A Napsugár társulata október 2-án lépett fel a Temesváron szeptember 29. és október 6. között megrendezett „Merlin pálcája” elnevezésű nemzetközi fesztiválon. A világ szinte minden tájáról, többek között Bulgáriából, Spanyolországból, Franciaországból érkeztek előválogató után meghívott előadások, és természetesen a vendéglátók is képviseltették magukat. Nemzetközi zsűri értékelte a produkciókat, a munkában bábos, színikritikus, zenei szakemberek vettek részt. A helység kalapácsa - a zsűri egybehangzó döntése alapján - a legjobb előadásnak járó díjat nyerte el.

Az előadást Béres László rendezte, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Lovas Gábor és Soós Emőke játssza. A dramaturg Tasnádi-Sáhy Péter, a zeneszerző Cári Tibor, a koreográfus Dávid Péter, a tervező Bodnár Enikő volt. A zenészek Pribojszki Ferenc és Schäfer Szilveszter.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg