fbpx Névadó ünnepség – Ibsen helyett Sík Ferenc Kamaraszínház | Békéscsabai Jókai Színház
  2016. június 06., hétfő      11:02

Jelenlegi helyNévadó ünnepség – Ibsen helyett Sík Ferenc Kamaraszínház


Sík Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, Békéscsaba szülötte, ebben az évben lenne 85 éves. Az Ő nevéhez fűződik a Békéscsabai Jókai Színházban – ma már háttérszakmákat is oktató – jelenleg Színitanház néven működő iskolai színészképzés életre hívása. A Jókai Színház vezetősége és társulata, az Ő tiszteletére és emlékére az Ibsen Stúdiószínházat átkereszteli.

A SÍK FERENC KAMARASZÍNHÁZ

 

névadó ünnepsége 2016. június 7-én, (kedden) 18 órakor lesz az Ibsen Ház udvarán, amelyen közreműködik a Jászai-díjas Felkai Eszter színművész, Kovács Edit színművész, Liszi Melinda színművész, valamint a Kállai Ferenc-életműdíjas Kadelka László.

Sík Ferenc békéscsabai néptáncosból lett az Állami Népi Együttes szólótáncosa, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolán kapott rendezői diplomát. Pályája három nagy egységre tagolható; Pécsi Nemzeti Színház, Nemzeti Színház (Budapest) és a Gyulai Várszínház. Emlékét megőrzendő Niedzielsky Katalin publicista, színikritikus tollából könyv készül munkásságáról, amelyből a névadó ünnepségen részletek hangzanak el.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg