fbpx Nyilvános évadkezdés a Békéscsabai Jókai Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 05., csütörtök      12:51

Jelenlegi hely


Nyilvános évadkezdés a Békéscsabai Jókai Színházban


A közönség nagy örömére szeptember negyedikén nyilvános évadnyitó társulati ülést rendezett a Békéscsabai Jókai Színház a teátrum előtti téren, melynek műsorvezetői Veselényi Orsolya és Nagy Róbert színművészek voltak. A tér megtelt, hatalmas volt az érdeklődés. A programon a közönség a rendezőkkel és a társulat tagjaival is találkozhatott, akik kedvcsináló gyanánt egy kis ízelítőt adtak az új évad előadásaiból.

A rendezvény nyitásaként a teátrum direktora, Seregi Zoltán felidézte a színház nyári időszakát. Elmondta, hogy a békéscsabai teátrumban nyáron sem állt le a munka, hét helyszínen tizenkilenc előadásuk volt. Többek közt Nagyszalontán és Aradon is sikert aratott az Ősvigasztalás, Budapesten két előadásban a My Fair Lady-t játszották hatalmas sikerrel, valamint a Csabai Nyár részeként a művészek számos közönségkedvenc színdarabot adtak elő, de Egerben és Gyulán is vendégszerepelt a békéscsabai társulat. A teátrum igazgatója kiemelte a Szarvasi Vízi Színházban nyújtott óriási sikerüket. Büszkén ismertette, hogy az előadások mind egytől-egyig teltházas, illetve pótszékes előadások voltak, a produkciók több mint ezer nézőt vonzottak. A direktor megköszönte a társulat nyári munkáját, mellyel hozzájárultak a sikeres produkciókhoz.

A teátrum igazgatója az új évad kapcsán elmondta: fontosnak tartják, hogy olyan műsortervet állítottak össze, ami sokszínű, de mégis különleges. Igyekeztek hűek maradni a színház szlogenjéhez: közérthető művészet, minőségi szórakoztatás. Rendkívül fontos, hogy a néző a színpadi történésekkel, karakterekkel azonosulni tudjon, ugyanis a közönség az azonosulás útján jut el a katarzishoz. Nem feltétlen kell a társadalmi problémákat színre vinni, sokkal inkább az emberekkel, az emberi viszonyokkal, konfliktusokkal kell foglalkozni - vallja a színházigazgató.

Seregi Zoltán beszámolt arról, hogy a múlt évadban elindult egy folyamat a stúdiószínházi előadások tekintetében, amellyel több nézőt tudtak megszólítani. A direktor sikeresnek ítélte ezt a kezdeményezést, így ebben az évadban is nagy hangsúlyt fektetnek a stúdiószínházi darabokra. 

Az évadnyitón hat vendégrendező is jelen volt, akik az esemény résztvevőinek ízelítőt adtak darabjaikból, a színészek pedig prózai, illetve zenés-táncos előadás részletekkel szórakoztatták a nagyérdeműt.

Nem múlhat el nyitó és záró gála díjak nélkül. Az elmúlt évekhez hasonlóan Dr. Dóró János és a D.P. Kontakt Kft. idén is felajánlott egy-egy díjat a legjobb kamaraszínházi alakításért. A díj női nyertese Boldog Ágnes színművész lett, Alfred Hitchcock Pszicho című színpadi thrillerében nyújtott alakításáért. A legjobb kamaraszínházi alakítás férfi nyertese Gulyás Attila színművész, akit ugyancsak Alfred Hitchcock Pszicho című színpadi thrillerében nyújtott alakításáért díjaztak.

A nyilvános évadnyitó napján a színház a közönségnek egy egyedülálló akcióval készült, ugyanis 15 óra és 19 óra között az érdeklődők a 2019/2020-as évadra 20%-os kedvezménnyel válthattak bérletet.

A Békéscsabai Jókai Színház új évadja szeptember 19-én indul Heltai Jenő: A tündérlaki lányok című előadásával, Tege Antal rendezésében. Ezt követi Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című mesedarabja, melyet szeptember 20-án láthat először a közönség. A színház visszatérő rendezője, Köllő Miklós, Molnár Ferenc: Liliom című művét állítja színpadra, amelynek bemutatója október 4. Első stúdiószínházi bemutató Csikós Attila: Két össze illő ember című darabja november 22-i bemutatóval. Ezt követően november 29-én egy újabb bemutató: Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című zenés vígjátéka Halasi Imre Érdemes Művész rendezésében. December 6-án debütál a közönség előtt A szív hídjai című stúdiószínházi darab Merő Béla rendezésében. Januárban három bemutató várja a színházszerető közönséget: Várkonyi Mátyás - Béres Attila: Egri csillagok, a Gárdonyi Gáza regénye nyomán készült történelmi musicaljét Katkó Ferenc állítja színpadra. A Stúdiószínházban a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula rendezésében Gregg Opelka: C’est la vie (Ilyen az élet) című műve, valamint Tege Antal rendezésében a Madárka című darab kerül bemutatásra. Február 28-án Csiszár Imre Kossuth-díjas művész rendezésében Krúdy Gyula: A vörös postakocsi előadást tekintheti meg a közönség. Murray Schisgal: Szerelem, ó! című vígjátékát Katkó Ferenc állítja színpadra március 6-ai bemutatóval a stúdiószínházban. 2020. március 27-én Grimm - Kocsák Tibor - Bozsó József: Rigócsőr királyfi című zenés meséjének örülhetnek a gyerekek. Április 16-án a Jászai Mari-díjas Kiss József rendezésében Wass Albert: Tizenhárom almafa ősbemutatójára várják a közönséget. Koltay Gergely - Szűts István - Kormorán: A Megfeszített rockoperát május 15-én mutatják be a nagyérdeműnek Koltay Gábor Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész rendezésében.

Fotó: Ignácz Bence/A-Team

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. december
 

Keresés

Keresés űrlap