2016. november 11., péntek      21:05

Jelenlegi hely

Ősbemutató volt a Jókai Színházban


Pénteken este mutatta be színházunk Tallér Edina A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámáját Tarsoly Krisztinával a főszerepben. A darabot az írónő férje, Gerner Csaba rendezte.

A negyvenkettedik széken ülő nő mai történet. Azokról szól, akiket mindenáron fel akar címkézni a társadalom, s azokról, akik mindenáron meg akarják szerezni ezeket a címkéket. Tallér Edina két prózakötet után drámaíróként is bemutatkozik. A Kalligram Kiadó gondozásában megjelent kötet három új drámája megőrzi prózai munkáinak nyelvi sokféleségét és öniróniáját.

 A negyvenkettedik széken ülő nő 29 oldalnyi monológ, munkahelyi stresszről, elidegenülésről és evési zavarról. Én sosem küzdöttem olyan problémákkal, mint ez a lány, ezért elképesztően izgalmas és nagy munka lemenni a mélyére a karakternek, megtalálni a közös pontjainkat, azonosulni tudni vele.” – mondta el korábban Tarsoly Krisztina. Olyan mondanivalója van a darabnak, ami a mai világban nagyon sok embert érint. Mindenki küzd azzal, hogy milyen elvárások vannak a társadalomban. „

A negyvenkettedik széken ülő nőt a békéscsabai premier után november 16-án este 7-kor Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben játsszák, november 27-én pedig szintén a fővárosban, az RS9 Színházban.

 

-szkv-

Fotó: Nyári A.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+