fbpx Öt nap alatt négy városban négy előadás | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. június 18., kedd      09:01

Jelenlegi hely


Öt nap alatt négy városban négy előadás


Öt nap alatt négy előadással négy különböző helyszínen szerepelnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, ami jól mutatja, hogy a kőszínházi szezon zárásával még nem érkezett el a pihenés ideje. Az utolsó hősszerelmes Szarvasra utazik, A háromágú tölgyfa tündére a Csabai Nyár keretében látható, az Ősvigasztalást pedig Nagyszalontára és Aradra viszi a társulat.

Neil Simon világhírű darabját, Az utolsó hősszerelmest április 1-jén a Művész Kávéházban mutatta be a Jókai Színház, az előadást Csurulya Csongor rendezte. Az amerikai szerző művének középpontjában Barney Cashman New York-i halvendéglős áll, akinek szerepét Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész játssza, a három női figurát Tarsoly Krisztina. A történet arról szól, hogy az idősödő főhős rádöbben, hogy az életéből hiányzik valami, ezért randevúra hív különböző hölgyeket, hogy házasságon kívül, kalandokban is kipróbálja magát. Májusban az előadás részt vett a XXI. Melphomena Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon Khersonban (Ukrajna). Az utolsó hősszerelmest legközelebb ajándékelőadásként a Szarvasi Vízi Színház közönsége láthatja június 21-én, pénteken 20.30 órától.

Június 23-án, vasárnap 19 órától a Csabai Nyár programján, a színház udvarán, a TeÁtriumban Puskás Dániel – Udvaros Zoltán: A háromágú tölgyfa tündére című zenés mesejátékot adják elő a Színitanház harmadéves színész tanulói, valamint táncosok. A dramaturg, rendező Katkó Ferenc színművész, az osztály mesterségtanára. Az előadás koreográfiáját a szintén a Színitanházban végzett táncos, Vozár Virág készítette. A mesedarabot a Színitanház növendékei az iskola február elsejei nyílt napján mutatták be először.

Tamási Áron Ősvigasztalás című színművét legutóbb, június 3-án Kézdivásárhelyen mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház, az előadás akkor a Ferenc pápa romániai látogatásához kapcsolódó programsorozathoz tartozott. Legközelebb Nagyszalontán június 24-én és Aradon június 25-én tekinthető meg az előadás.

A Kossuth-díjas író drámája 2017 szeptemberében az évad nyitó premierje volt a békéscsabai teátrum Sík Ferenc Kamaraszínházában, és októberben már láthatta a fővárosi közönség is a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán.

Megrázó családi drámáról és annak következményeiről szól a történet: Csorja Ádám ősi szokás szerint elégeti bátyja holttestét, ezért szembekerül az új világ törvényeivel. Ugyanakkor az életbe vetett hit csendül ki a darabból, és szerephez jut a legendás székely humor is. Az előadást Béres László rendezte. Csorja Ádám alakját a Jászai-díjas Kovács Frigyes, Ambrust, a bátyját Szőke Pál játssza, Kispál Julát Liszi Melinda. Botár Márton szerepében a szintén Jászai-díjas Szélyes Imre lép színre, Gálfi Benceként Katkó Ferenc, a jegyző Gulyás Attila, a bíró Mészáros Mihály.

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Keresés

Keresés űrlap