fbpx Óvintézkedések a közönség védelmében | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. március 11., szerda      14:46

Jelenlegi helyÓvintézkedések a közönség védelmében


Az amerikai turnét későbbre halasztják, az itthoni előadásokat egyelőre megtartják, de fokozott óvatossággal, a fertőtlenítések és takarítások számának növelésével mindent megtesznek a Békéscsabai Jókai Színházban a közönség és a dolgozók biztonsága érdekében. A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetről Seregi Zoltán igazgató tartott sajtótájékoztatót március 11-én délelőtt a Jókai Szalonban.

Eredetileg a színház tíznapos amerikai turnéjáról szólt volna a sajtótájékoztató, de az élet, a világszerte erősödő járvány a programot átrendezte, így az utazás elhalasztásáról és a szükséges óvintézkedések bevezetéséről számolt be az igazgató. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Anyanyelvi előadások a diaszpórában című tavalyi kiírására a kaposvári Csiky Gergely Színházzal együtt pályázott a teátrum. Az Amerikai Egyesült Államokba március 15-ei ünnepi műsorral, mesejátékkal, monodrámával utaztak volna a hazai művészek.

  • Azt szerettem volna bejelenteni, hogy március 13-án repülünk New York-ba, de ma már csak arról szabad felelősséggel nyilatkozni, hogy a pályázat megvalósítását elhalasztjuk – jelentette be Seregi Zoltán. - Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a színház mindent megtesz a közönség és a dolgozók biztonsága érdekében. A közönségforgalmi helyeken kézfertőtlenítőt helyezünk el, pánikra nincs ok, szeretném megnyugtatni a közönséget, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nézők és a kulturális események ne kerüljenek veszélybe.

Az igazgató a pályázattal kapcsolatban elmondta, hogy a Jókai Színház az elmúlt évek során számos alkalommal szerepelt külföldi fesztiválokon és kiemelten kezeli a határon túli magyarság számára a művészeti élmény biztosítását. Mint hangsúlyozta, a színházi előadások segíthetnek abban, hogy a diaszpórában élők ne veszítsék el identitásukat, kötődésüket a magyar nyelvhez és a magyar kultúrához.

Fotó: Rácz Attila


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap