fbpx Pénteken premier: Detektívjátszma | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. október 09., kedd      20:02

Jelenlegi hely


Pénteken premier: Detektívjátszma


Anthony Shaffer kétszereplős Detektívjátszmáját Katkó Ferenccel és Tege Antallal október 12-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. A stúdióelőadást Seregi Zoltán igazgató rendezi, akivel főpróba után a darabválasztásról, a mondandóról és a krimi műfajának népszerűségéről beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja)
 
- A nagyszínpadi és kamaradarabokon kívül négy stúdióelőadást is láthat a közönség ősztől, a sorozat a Detektívjátszmával kezdődik. Miért választotta éppen Anthony Shaffer darabját? 
- Régen játszottunk krimit, ami nagyon népszerű műfaj, szereti az idősebb és a fiatal korosztály is. Azt reméljük, hogy ezzel a bemutatóval több néző érdeklődését kelthetjük fel.  Ráadásul igazi sikerdarabról van szó, ami két nagyszerű szerepre épül, kiváló színészek állnak rendelkezésre, egy igazgatónak, rendezőnek ilyenre is kell gondolni, amikor darabot választ. 
 
- Katkó Ferenc alakítja Andrew Wyke, az előkelő angol krimiíró, Tege Antal az olasz származású utazási ügynök, Milo Tindle szerepét. A nők meg sem jelennek a színen. 
- A nő csak ürügy, hogy a két férfi küzdelmét felmutassuk. Persze érdekes, hogy mi lesz a feleséggel, a szeretővel, mi történik, ha elmúlik a szerelem, ha az egyik ember megunja a másikat, de akit megszokott, attól mégsem képes megválni. Azt hiszem, tipikus férfi mentalitásra utaló kérdéseket vet fel az előadás. 
 
 
- Jó szórakozásra biztosan számíthatnak a nézők, de azon túl még valamiféle mondandóra is?
- Igen. A nők körül forog két férfi küzdelme, amiben sokan magukra fognak ismerni. Ez az egyik üzenet, a másik pedig a játékról szól. Valamilyen szinten mindenki játszik az életében. A felnőttek kártyáznak, pingpongoznak, fociznak. A kérdés az, hogy hol vannak a játék határai. Hol fordul át a játék küzdelembe? Hol kezdődik a véres harc? Meddig lehet elmenni? A fociban, a pingpongban sokszor azt látjuk, hogy a felek ölre mennek. Ugyanakkor játszani csak komolyan lehet. 
 
- Izgalmas krimi, pergő előadás, még nők fellépése nélkül is világszerte sikerdarab. Milyen produkciókat láthatunk később a tetőtéri stúdióban?
- Hitchcock Pszichója lesz a második bemutató Kovács Edittel, Papp Barbarával és Gulyás Attilával a főszerepben, Pozsgai Zsolt rendezi. Utána David Ives Vénusz nercben című művét játsszuk Földesi Ágnessel és Czitor Attilával, a rendező Tege Antal. Majd Neil Simon Az utolsó hősszerelmes című darabját Csurulya Csongor állítja színpadra, Tarsoly Krisztinával és a Jászai Mari-díjas Bartus Gyulával. 
 
- A pénteki premierhez és az új sorozathoz sok sikert kívánva köszönöm a beszélgetést!
 Niedzielsky Katalin
Fotó:
Ignácz Bence/A-TEAM
 
 
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019. június
 

Keresés

Keresés űrlap