fbpx Príma díjas a Bárka, a „Leg a láb” művészeti iskola és az Erkel Vegyeskar | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 28., szombat      11:32

Jelenlegi helyPríma díjas a Bárka, a „Leg a láb” művészeti iskola és az Erkel Vegyeskar


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés Megyei Szervezete pénteken este tizennegyedik alkalommal rendezte meg színes műsorokkal tarkított Príma díjátadó gálaestjét. Az est házigazdája Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke volt. 

A gálaesten Príma díjat kapott irodalom kategóriában a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztősége. Az 1993-ban, eredetileg a Tevan Kiadó által alapított Bárka 1997-től a Békés Megyei Könyvtár kiadásában, 2008-tól a Békéscsabai Jókai Színház kiadásában kéthavonként megjelenő, irodalmi, művészeti társadalomtudományi folyóirat.

A lap szerkesztői az egyetemes magyar kultúrában gondolkodnak, és arra törekednek, hogy a Bárka nyitott legyen minden érték iránt. A szerkesztők bíznak abban, hogy a regionalitás és az egyetemesség, a minőség- és értékelvű szemlélet és gondolkodásmód keretei között nincs feloldhatatlan ellentmondásban egymással. A lap szerzői között megtalálhatjuk a kortárs magyar irodalom, különböző irányzatokat képviselő élvonalbeli hazai és határon túli szerzőit, a még kevéssé ismert legfiatalabb generációk tehetséges alkotóit, és a szűkebb régió szellemi, művészeti, irodalmi életének jeles képviselőit is.

A Bárka szerkesztősége, munkatársai nemcsak a nyomtatott, de az élő, személyes irodalmi ismeretterjesztést is fontosnak tartják, ezért rendszeresen járnak a folyóiratot bemutató, a kortárs irodalmat népszerűsítő író-olvasó találkozókra.

A szerkesztőség 2007-től Ablak a kortárs magyar irodalomra – barkaonline.hu címmel online internetes magazint indított. A Bárkaonline egy teljes spektrumú irodalmi portál, hírekkel, helyszíni tudósításokkal, kritikákkal, első nyilvánosságú irodalmi alkotásokkal, tárcákkal, olvasónaplókkal, a Papírhajó című gyerekirodalmi rovattal.

A Bárka szerkesztőinek sikerült egy olyan karakteres arcélt kialakítaniuk, ami mára már egyedivé és az egyik legjobb kortárs magyar irodalmi folyóirattá teszi a lapot. A helyi és az országos írott, illetve elektronikus média rendre elismeréssel számol be a Bárka aktuális számairól, illetve rendezvényeiről.

                                                                                                                                             fotó: VOSZ

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg