fbpx Raduga nem hétfejű, igazi házikedvenc! | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 18., szerda      16:02

Jelenlegi helyRaduga nem hétfejű, igazi házikedvenc!


Kerstin Slawek, Dorotty Szalma és Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét láthatják a gyerekek szeptember 20-án 9 és 15 órától a Békéscsabai Jókai Színházban. Sophia hercegkisasszony története sok-sok izgalmat, varázslatot és szép zenét ígér a legkisebbeknek.

A három alkotótól legutóbb, 2016 szeptemberében A széttáncolt cipellők című zenés mesejátékot láthatták a békéscsabai gyerekek; azt az előadást is, akárcsak most a sárkánykrimit, Szalma Dorotty rendezte. A magyar származású rendező a németországi Zittau Gerhart Hauptmann Színházának igazgatója, ott állította színpadra a Sárkány a szekrényben című darabot 2016 novemberében, a dramaturg akkor is Kerstin Slawek, a díszlet- és jelmeztervező Udo Herbster volt.

Szabó Emese és Szente Éva fordításában most a békéscsabai publikum is megismerkedhet az izgalmas történettel, az itthoni előadásban a kis sárkány Sipos Katalin bábkészítő munkája. A hercegnő és a sárkány találkozása izgalmas kalandokra hívja a közönséget. Melyik gyermek ne szeretne otthonában kiskutyát vagy más házikedvencet?! S ha sárkány, kinek ne a hétfejű, a tűzokádó és a gonosz jutna eszébe?! Itt azonban minden egészen más, csupa meglepetés.

Sophia a születésnapjára a nagymamájától egy különleges tojást kap, amelyből kikel egy kis sárkány, amelyik hirtelen egyre nagyobbra nő, és komoly kihívást jelent, hogy a kis hercegnő titokban tartsa a jövevényt. Tovább bonyolítja a történetet Laskaris, a varázsló és annak segédje, Smok.

Gulyás Levente szép zenét komponált a meséhez, lírai és rockos dalok váltják egymást a hangulathoz illően. A szivárvány színű tojásból kikelő sárkány egészen különleges lényecske, szerez bőven meglepetést, miközben sok jóra tanítja a gyerekeket.

Sophia szerepét Csonka Dóra, Raduga sárkányt Juhos Marcell, a dajkáét Komáromi Anett, a varázslóét Csomós Lajos, tanítványát pedig Nagy Róbert játssza.  

Niedzielsky Katalin

Fotó: Nyári Attila/A-TEAM

   


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg