fbpx Sárkánykrimi kulisszatitkokkal, rétessel és forró kakaóval | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. november 06., szerda      18:10

Jelenlegi hely


Sárkánykrimi kulisszatitkokkal, rétessel és forró kakaóval


A nagyszalontai gyermekotthon fiataljai október 6-án megtekintették a Jókai Színházban Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát. A színházlátogatás uzsonnával és beszélgetéssel zárult.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a békéscsabai teátrum gyermekelőadásaira meghívja a nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ lakóit, így volt ez most is. Az előadás után Seregi Zoltán színházigazgató köszöntötte a gyermekeket. A rövid beszélgetésből kiderült, hogy a nyolc fiatal közül csak egy járt már korábban a színházban, sokan közülük most voltak először Magyarországon.

  • A mai utazás egyfajta fájdalomdíj, ugyanis három hete az otthon lakói rész vettek Böjte Csaba Ferences-rendi szerzetessel egy zarándokúton, néhányan azonban lemaradtak a hivatalos papírokról, így nem vehettek részt a zarándoklaton. Ők nyolcan - Tamás, Krisztián, Roland, Gyuszika, Kristóf, Vanessza, Bálint és Orsika - részt vehettek a mai békéscsabai kiránduláson – tudtuk meg Makai István otthonvezetőtől.

A gyermekek az igazgatóval és Németh Gabriella marketingcsoport-vezetővel, aki egyben a mesejáték rendezőasszisztense volt, elbeszélgettek a darab kulisszatitkairól és a színházi munkákról. Kiderült többek között, hogyan mozgott a sárkány a színpadon, mit csinál egy rendezőasszisztens, mik a feladatai a különböző színházi táraknak, mik voltak a fő motívumai a mesének: békesség, szeretet és barátság.

Az otthon és a színház kapcsolatának másik elemeként decemberben, az ünnepek előtt a színház művészei zenés műsorral és a számukra gyűjtött adományokkal látogatják majd meg a nagyszalontai gyerekeket.

Rácz Attila

Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg