2018. augusztus 03., péntek      12:21

Jelenlegi hely

Seregi Zoltán igazgató kitüntetése


Szarvas újratelepítésének 296. évfordulójára emlékezve július 21-én kitüntetéseket adtak át a Körös-parti városban.  Kimagasló művészi tevékenysége elismeréseként Közművelődési díjban részesült többek között Seregi Zoltán. A Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával a kitüntetés jelentőségéről és előzményeiről beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja)

- Nagyon sokat jelent számomra ez a díj, ami a Szarvasi Vízi Színházban végzett munka elismerése, de természetesen összefügg a Jókai színházi tevékenységgel. A legfontosabb az, hogy minden itt dolgozó munkatársunk megbecsülése, elismerése benne van a díjban, a szervezéstől a hang- és fénytechnikán át a nézőtéri felügyeletig, ezért nagyon jól esett az elismerés.

- Köztudott, hogy még Fekete Péter igazgatósága idején és ötletére kezdődött a víz fölötti színház felépítése.

- Így van, és azóta is nagy gonddal, szeretettel dolgozunk itt valamennyien, az idei már a nyolcadik szezonunk. Jó érzés és sok erőt ad, hogy szeret itt bennünket a közönség, az emberek hálásak ezért a színházért.

- A nyár a szabadságolások ideje, amikor a kőszínházak is bezárnak.

- Éppen ezért nem könnyű működtetni a Szarvasi Vízi Színházat sem, hiszen a pihenés a színészeknek és a háttérszakmákban dolgozóknak is jár. Főleg júliusban egyre nehezebb a műsort összeállítani, társulatokat megnyerni a nyári munkára. Mégis sikerült úgy megtölteni a repertoárt, hogy június 15-étől augusztus 19-éig minden estére jusson előadás vagy más program. A műsor összeállításának egyik fontos bástyája a Magyar Teátrumi Társaság, itt tartjuk a tagszínházak fesztiválját, és a tagok száma egyre nő, tehát van miből válogatni.

- Ilyenkor illik könnyedebb szórakoztatást nyújtani a publikumnak?

- Szarvason is ugyanaz az elvem, mint a kőszínházi szezonban: minőségi szórakoztatást kell nyújtani. Elég sok vita van manapság arról, hogy kinek mi a szórakoztató és mi nem az. Szerintem a vígjáték is tükör, sőt sokszor hatásosabb a drámánál, amivel egyre nehezebb a helyzet, mert azt mondják az emberek, hogy drámából van éppen elég az életben. Ezért is fontos, hogy a színház az örök emberi dolgokkal foglalkozzon.

- Könnyű nyáron a színházba behozni az embereket?

- Olyan műsor kell, amire szívesen jönnek. Szarvason ezer fős a nézőtér, amit meg kell tölteni. A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. üzleti vállalkozásként működteti a színházat, és már a második öt évre kapott megbízatást. A kft.-nek a bevételre kell koncentrálnia, a színházaktól vásárolja az előadásokat, tehát nem a Jókai Színház pénzéből működtetjük a vízi színházat.

- A Szarvasi Vízi Színház jellemzője, hogy az előadásokon kívül sokféle program színesíti a repertoárt.

- A teátrumi tagszínházakon kívül meghívunk más produkciókat is, családi programokat, vers- és dalesteket rendezünk, népszerű a Kedvenceink a víz fölött sorozat. Az a célunk, hogy a sokrétű kínálatban minden korosztály megtalálja a számára érdekes programot.

Niedzielsky Katalin


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. január
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+