fbpx Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas! | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. március 15., hétfő      13:10

Jelenlegi helySeregi Zoltán Jászai Mari-díjas!


Seregi Zoltán igazgató
Seregi Zoltán igazgató

Nemzeti ünnepünk alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma színházunk direktora, Seregi Zoltán kiemelkedő és példaértékű munkásságát Jászai Mari-díjjal ismerte el. A veszélyhelyzet miatt ünnepélyes átadóra sajnos még nem kerülhetett sor, ám ebből a jeles alkalomból szeretnénk pályáját feleleveníteni.

Kitüntetettünk már gyermekként elköteleződött a színjátszás mellett, 1980-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházi rendező szakán diplomázott. Pályáját a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte meg, majd Budapesten, a Thália és az Arizona színházban dolgozott. Vendégrendezőként bemutatkozott a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pinceszínházban és a Budapesti Népszínházban. Szabadúszóként munkálkodott 1990-től 1998-ig, rendezett egyebek között a Pécsi Nemzeti Színházban és a Komáromi Várszínházban, a határokat átlépve a környező országok magyar nyelvű színjátszását erősítette Nagyváradon, Révkomáromban és Szabadkán.

Ezerkilencszázkilencvennyolctól a Békéscsabai Jókai Színház rendezője. Igényes, érzelemgazdag előadásaival maradandó értéket teremt, a szórakoztatáson túl a lélekemelő, elgondolkodtató, erkölcsi üzenet továbbítását is felvállaló színház markáns képviselője. 2002-től a Színitanház igazgatóhelyettese, 2007-től oktatási igazgatója: szakmai vezetőként, pedagógusként felelősségteljesen oktatja a mesterséget a feltörekvő színházi nemzedéknek.

Kettőezerhéttől a Békéscsabai Jókai Színház vezető rendezője, majd 2012-től – Fekete Péter direktor mellett – igazgatóhelyettesként irányítja a teátrumot. Kettőezertizenhat januárjától igazgató, tavaly ősszel immár a második alkalommal erősítette meg pozíciójában Békéscsaba város közgyűlése.
Művészi, vezetői és nevelői tevékenysége egyaránt meghatározó és példaértékű. Seregi Zoltán országos és nemzetközi szakmai fórumokon képviseli a Békéscsabai Jókai Színházat, a Színitanházat, így Békés megye kulturális értékeit. Munkássága évtizedek óta öregbíti Békéscsaba és Békés megye hírnevét.

Seregi Zoltán direktor úr Jászai Mari-díjához nagy szeretettel gratulál színházunk társulata!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap