fbpx Seregi Zoltán: Új eszközök segítik a színház fertőtlenítését | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. szeptember 13., vasárnap      10:08

Jelenlegi hely

2021berl.jpg
Seregi Zoltán: Új eszközök segítik a színház fertőtlenítését


Új fertőtlenítő eszközök érkeztek a Békéscsabai Jókai Színházba. Az úgynevezett UV-C lámpák a levegő és a különböző felületek fertőtlenítésére is alkalmasak.

Seregi Zoltán, a színház igazgatója csütörtökön ismertette az új eszközök tulajdonságait. 

– A lámpatesteket germicid fénycső táplálja, amely rövidhullámú ultraibolya UV-C sugárzást bocsát ki. A sugárzást levegő, víz és felületek fertőtlenítésére használják, a színházban pedig elsősorban azért szerelik fel, mert a baktériumokat és a vírusokat, beleértve a COVID-19-et is, hatékonyan pusztítja el - hangsúlyozta a direktor. Mint mondta, a lámpákat az előadások előtt és után használják a terek fertőtlenítésére.

Seregi Zoltán kiemelte, hogy mindent elkövetnek a közönség egészségének megóvása érdekében. A színházba történő belépés előtt hőmérőkkel és kézfertőtlenítőkkel várják a publikumot, a nagyobb biztonságérzet miatt pedig az országban az elsők között döntöttek az új technikai megoldás mellett.

 A hivatalosan engedéllyel bíró fertőtlenítő lámpákból összesen 14 darab került a Jókai színházhoz. Ebből tízet a nagyterembe, négyet pedig a Sík Ferenc Kamaraterembe helyeznek el a teátrum technikai munkatársai.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg