fbpx Szalontai gyerekek és a Ládafia | Békéscsabai Jókai Színház
  2014. november 05., szerda      21:56

Jelenlegi helySzalontai gyerekek és a Ládafia


Szép hagyománya van már annak teátrumunkban, hogy időről időre vendégül látjuk előadásainkon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető. Szerdán délután a Ládafia című zenés-táncos mesejátékot nézhették meg. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta végzi karitatív munkáját, alapítványa pedig 2002 óta működik, határon innen és túl. A Szent Antal Gyermekvédelmi Központból a Jókai Színház támogatásával nyolc gyerkőc érkezett vendégségbe: Endre, Lénárd, Gyuszi, Alexa, Melinda, Andi, Etus és Andika. Nem jöttek üres kézzel, mindannyian egy saját készítésű ládikával lepték meg Szerencsés Dánielt, amiért természetesen csoki és műsorfüzet volt a jutalom.

Az alsósokból álló csapat nagyon élvezte a mesét, különösen a huszárok tánca és a kovácsműhelyes rész varázsolta el őket, ahogyan a két táncos a szerszámokat hangszerként szólaltatta meg. Az előadás után hosszasan találgatták, hogyan férhet el a ládában az összes szereplő?!  A talányt a színfalak mögött maga a rendező-koreográfus ifj. Mlinár Pál oldotta fel azzal a feltétellel, ha mindannyian megőrizzük a titkát.

S persze nincsen mese sárkány nélkül, még hozzá óriás bábként megjelenítve. A kis csapat egyöntetű tetszésére azt is meg lehetett nézni közelről, a bátrabbak fel is próbálhatták. A találkozást foszlós kaláccsal és habos kakaóval zártuk, melynek során az is kiderült, hogy többen néptáncolnak a kicsik közül, úgyhogy az előadásban bemutatott némely tánclépés már  ismerősnek tűnt nekik.

Gyorsan elröppent ez a délután is, szalontai kis vendégeinket egy szerény ajándékcsomaggal bocsátottuk útjukra azzal az ígérettel, hogy hamarosan újra találkozunk, mégpedig a közelgő Holle anyó című előadásunkon.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap