fbpx Székely származású és ismerte Tamási Áront | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. június 01., szombat      14:26

Jelenlegi helySzékely származású és ismerte Tamási Áront


Tamási Áron: Ősvigasztalás című színdarabjának erdélyi bemutatói kapcsán Szélyes Imrével, az előadásban a mostohaapa szerepét alakító Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgettünk a Békéscsabai Jókai Színházban a kiutazást megelőző nap, a próba szünetében.

A beszélgetésből megtudhattuk, hogy a színművész kapcsolata egyedülálló Tamási Áronhoz és a székely közönség kifinomult érzékenységéhez.

  • Tamási Áron, ő maga az anyatej, ő a vérünk, annál is inkább mondom ezt, mert volt szerencsém személyesen is ismerni, többször találkoztam vele, rengeteg darabjában játszottam a temesvári éveim alatt és később a Nemzeti Színházban is. A mostohaapa szerepe bár nem kimondottan a főszerepekhez sorolandó, de Tamásinál nincs kis szerep vagy nagy szerep, ha lelkesen és odaadással csinálja az ember, akkor minden szerep nagy szereppé válhat – fogalmazott Szélyes Imre színművész.

Majd azzal folytatta, hogy székely származású, benne van a vérében, nagyon ismerős számára ez a világ.

  • Fontos az is, hogy a székelyföldi közönség nagyon érzékeny, nagyon kell vigyázni a legkisebb gesztusra is, mert a székely közönség nagyon könnyen lefagy, és Tamási Erdélyben otthon van, ha másutt nem, ott igazán ismerik.

Szélyes Imre szerint a pápalátogatáshoz annyiban kapcsolódik az előadás, hogy a mű üzenete a megmaradásról szól, a felszínen maradásról abban a szláv tengerben, ami az erdélyi magyarság számára mindig komoly feladat volt.

Rácz Attila

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap