2018. február 04., vasárnap      05:14

Jelenlegi hely

Szellemúrnő - díszbemutató volt szombaton este a Jókai Színházban


Az újesztendő első díszbemutatóját tartottuk meg szombaton este: A Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) című előadást szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a közönség. Ezután a Vigadó teremben találkozhattak a jelenlévők a társulat tagjaival, valamint a színházi élet kiemelkedő alakjaival. A díszbemutató házigazdája a 104.0 Rádió 1 volt.

Színházunk hosszú évekkel ezelőtt, azzal a céllal hozta létre a díszbemutatót, hogy az előadás után lehetőség nyíljon a társadalmi és a színházi élet szereplői közötti találkozásra, beszélgetésre, kapcsolatteremtésre, felélesztve ezáltal a színház közösségteremtő, közösségépítő szerepét. 

Ebben az évadban harmadik alkalommal került sor erre a találkozásra a Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) előadásán, melyet Seregi Zoltán rendező állított színpadra, Kovács Edittel a címszerepben. Pozsgai Zsolt drámája a reformáció 500. évfordulója előtt tiszteleg, tanainak elterjedését az egykoron Csabán élt nemesi család, az Ábránfyak tragikus életén keresztül mutatja be.  Az előadás hatalmas sikert aratott a díszbemutató közönségének körében is, a művészeket a színpadon, majd a Vigadóba belépve is, vastapssal köszöntötték.

A díszbemutató házigazdája a 104.0 Rádió1 volt, amely Békés megye leghallgatottabb rádiója.  Képviseletében Benkó György ügyvezető-tulajdonos mondott köszöntőt.

Az este folyamán Galambos Hajnalka énekművész előadásában, Rázga Áron zongoraművész kíséretében csendült fel  Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátékából az egyik legszebb dal: A csitári hegyek alatt…, majd a Folk & Roll formáció előadásában az Egy szép magyar táncot láthatta a közönség, végül a Színitanház hallgatói, a Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) darabban látható hastáncos jelenet teljes változatával kápráztatták el a nagyérdeműt.

A BSZC- Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola tanárai és diákjai, valamint Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács jóvoltából különleges, az előadáshoz köthető finomságok tették teljessé a gasztronómiai élményt.

A műsort Oszlács Norbert vezette, a kellemes zenéről és a jó hangulatról Vozár M. Krisztián zongoraművész és Papp Lilla énekművész  gondoskodott. 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+