fbpx Szerelem, ó! - díszbemutató | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. július 05., vasárnap      10:41

Jelenlegi helySzerelem, ó! - díszbemutató


 

Murray Schisgal amerikai író és producer vígjátéka, a Szerelem, ó! 1965-ben debütált a Broadway-n, és több mint fél évszázad eltelte után sem érdekel bennünket kevésbé a szerelem és a barátság. Meghalhatunk-e, mielőtt találkoznánk a nagy érzelmekkel? Mennyit bírnak el az emberi kapcsolatok? Kiderül a háromszereplős kamaradarabból, amely Amerikába varázsol minket. A fordulatos, mély mondanivalóval átszőtt, mégis vidám darab képes arra, hogy egy estére kiszakítson bennünket a hétköznapokból. 

A darab mindössze három karaktert mozgat, ám sok lehetőséget rejt, hogy a színészek Katkó Ferenc rendezésében megmutassák tehetségüket. Milt Manvill, a nagymenő vállalkozó szerepében Csomós Lajos, egykori osztálytársát és barátját, Harry Berlint Tege Antal alakítja. Berlin temperamentumos felesége, Ellen szerepében Liszi Melindát láthatjuk.

Díszbemutatónk nem csak a darab megtekintését foglalta magában, hanem a közösségi élmény megélését, polgári társasági eseményt, lehetőséget az alkotók megismerésére. Seregi Zoltán igazgató úr személyesen köszöntötte a vendégeket, az est műsorvezetője Horváth Szabolcs televíziós volt, aki a Vigadóban megszólaltatta a darab rendezőjét és színművészeit. Csonka Dóra és Gulyás Attila színművészek a Rudolf és a Monte Christo grófja részleteit adták elő, zongorán kísért Vozár M. Krisztián.

A díszbemutató pezsgővel, kiváló évjáratú, gyümölcsöket idéző illatú borokkal, az előadás hangulatához illő könnyű nyáresti ételekkel járult hozzá nézőink szórakoztatásához. Az ételek elkészítésében nyújtott segítségért köszönettel tartozunk a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak.

Murray Schisgal Szerelem, ó! című darabja a hónap közepéig csaknem minden este megtekinthető színházunkban.

                                                                                                                                              Szilágyiné Szabó Ágnes

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg