2018. december 03., hétfő      20:44

Jelenlegi hely

Szerelmi vígjáték a Szent-Györgyi szakgimnáziumban


A Békéscsabai Jókai Színház az idei évadban is házhoz, azaz középiskolákba viszi az előadásokat, a sorozat keretében december 3-án délelőtt Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című színművét tekinthették meg a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium diákjai.

A kétszemélyes darab Czitor Attilával és Földesi Ágnessel nagy sikert aratott a gimnazisták körében. Az előadás után Kreisz Andreával, az oktatási intézmény magyar irodalom tanárával beszélgettünk tapasztalatairól.

A pedagógustól megtudhattuk, hogy a diákok nagy örömmel várták az előadást, hiszen már a korábbi években is volt részük ilyen programban. A magyar órákon igyekeznek népszerűsíteni a színházba járás élményét, ami nem kis feladat, ugyanis az internet elterjedésével kevésbé népszerűek a hagyományos kulturális programok. Megtudhattuk, hogy irodalomórákon megbeszélik, feldolgozzák az adott előadást, véleményt alkotnak.

Kreisz Andrea úgy fogalmazott, hogy nagyon szerencsés a vígjáték témaválasztása is, hiszen a középiskolás tanulókat életkorukból adódóan nagyon érdekli a szerelemhez és a párkapcsolatokhoz köthető tematika.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg