2018. november 30., péntek      12:47

Jelenlegi hely

Színházi előadás a középiskolában


A színház újra házhoz megy - a Békéscsabai Jókai Színház a 2018-19-es évadban ismét középiskolákban mutatja be előadásait. A sorozat november 12-én Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátékával kezdődött.

A teátrum 2016-ban indította el programját, melynek célja, hogy a fiatalok megismerjék és megszeressék a színházi előadások világát, minél több középiskolás fiatalból váljon színházba járó közönség. Az előző két évadban Moliére A fösvény, valamint Arany János Bolond Istók című színművét mutatták be a megye számos iskolájában, az idén pedig az olasz szerző kétszemélyes színdarabját adják elő. A színház vezetősége fontosnak tartja, hogy olyan darabokat vigyenek házhoz, melyek témaválasztásukban megszólítják a fiatal nézőket és a művészi nevelésük részévé válhasson.

A program első állomása a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium volt, ahol a darab rendezője, Tege Antal tartott rövid bevezetőt a színdarabról. A diákok nagy érdeklődéssel várták a bemutatót és az előadás végén fölállva tapsoltak a két szereplőnek, Czitor Attilának és Földesi Ágnesnek.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg