fbpx Színitanház: nyílt nap általános iskolásoknak | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. február 01., péntek      15:41

Jelenlegi helySzínitanház: nyílt nap általános iskolásoknak


Nagy érdeklődés mellett zajlott február 1-jén a Baross Imre Artistaképző Intézet, Előadó-művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola Színitanház Tagintézményének nyílt napja, ahová általános iskolásokat vártak a szervezők.
 
A megjelent érdeklődőket Tuskáné Papp Erzsébet, a Színitanház intézményvezető-helyettese köszöntette, majd elmondta, hogy a program célja az iskola és az itt folyó képzés szélesebb körben történő megismertetése. Az intézményben több mint 25 éve folyik színészképzés, emellett az idei tanévben indult artista és színházi táncos képzés, melyek felépítése speciális, két részből áll: a közismereti tárgyakat a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnáziumban, a szakmai tárgyakat pedig a Színitanházban sajátíthatják el a tanulók. 
A köszöntő után egy zenés mesejátékot láthattak az érdeklődők a Színitanház hallgatóinak előadásában és Katkó Ferenc, a Jókai Színház művészének rendezésében. 
 
 
A nyílt nap következő részében Murainé Szakáts Ildikó, a Budapesti Artistaképző Intézet igazgatója köszöntötte a vendégeket, elmondta, hogy az artistaképzést elvégző hallgatókra komoly karrierlehetőségek várnak, az elhelyezkedési arány százszázalékos, nagyrészben külföldi munkahelyeken. 
Ezután két részből álló bemutató következett: a táncelőadásban az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Csillag tánccsoportját, az artista programban pedig a Budapesti Artistaképző Intézet növendékeit és a Színitanház artista tanulóit láthattuk. 
Az esemény zárásaként a látogatók megtekinthették az iskola új gyakorlóhelyét, ahol Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója és a tagintézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Örömmel adott hírt arról, hogy az intézmény egy új táncospróbahelységgel bővült a belvárosban, a Szabadság téren.
Fotó: A-TEAM, Lipták Szabolcs
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap