fbpx Szőke István Atilla versei a víz fölött | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. augusztus 03., szombat      15:43

Jelenlegi hely


Szőke István Atilla versei a víz fölött


Embernek maradni címmel Szőke István Atilla műveiből ad elő válogatást a Szarvasi Vízi Színházban augusztus 5-én, hétfőn 20.30 órától Nagy Erika és Tomanek Gábor színművész.

Szőke István Atilla költő, író 17 verseskötetéből, regényeiből, színdarabjaiból a magyar múlt tisztelete, a műveltség, a megmaradás fontossága csendül ki, ősi örökségünk és a magyar nyelv megóvására figyelmeztet minden művében. Tomanek Gábor színművész nagy tisztelője a költőnek, akit Időkortyolók című, 2016-ban megjelent regénye újkígyósi bemutatójakor ismert meg közelebbről. Korábban A végtelenség vándora című költeményéből mondott lemezre részletet.

A Csabai Nyár július végi estjére készülve a Jókai Színház művésze úgy fogalmazott, hogy Szőke „olyan csodálatos nyelven ír, mint Arany János, magyarságkutató és költő, regényeiben a magyar nép történetét, titkait mondja el”. Hozzátette, hogy lenyűgözi az az óriási történelmi és irodalmi tudás, műveltség, ami árad a nagy mesélő műveiből, előadásaiból.

A Vers a víz fölött sorozatban elhangzó műsort Tomanek Gábor szerkesztette. Mint mondta, az est alapja egy irodalomóra, amit kibővítenek, A végtelenség vándorából hangzik el részlet, magyarság-verseket mondanak, Szőke szerelmes lírájából is idéznek, de lesznek vicces versek, szójátékok, novellarészletek és búcsúversek is.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg