fbpx Sztárvendégünk: Papadimitriu Athina | Békéscsabai Jókai Színház
  2022. május 04., szerda      16:40

Jelenlegi helySztárvendégünk: Papadimitriu Athina


A Zorba, a görög című musical díszbemutatójának sztárvendége volt Papadimitriu Athina Jászai Mari- és EMeRTon-díjas művésznő. A díszbemutató után készített vele riportot Szilágyiné Szabó Ágnes.

- A Zorba, a görög című musical díszbemutatóján köszönthettük Önt mint sztárvendéget. Görögként hogyan tekint erre a darabra?  Bizonyára másként látja a hátterét, mint mi.
- Kamaszkoromban láttam ezt a csodálatos filmet Irene Papas és Anthony Quinn főszereplésével. A légköre azonnal megfogott: úgy éreztem, ez az én történetem! Később megkerestek a Spirit Színházból Irene Papas szerepére, a darab esszenciáját játszottuk. Az eredeti musicalt nem ismerem teljes egészében, én egy csodaszép a capella görög dalt énekeltem, ami eléggé hatott. Táncoltam görög néptáncegyüttesben, amelynek Kricskovics Antal volt a vezetője, többek között Gyulán is felléptünk, tizenhárom-tizennégy éves voltam akkoriban, szirtaki is volt a műsorban, a mai napig az ő koreográfiáját táncoljuk.

- Úgy tudom, akadt egy emlékezetes fellépése ezzel a tánccal…
- Régebben szilveszterkor a Vigadóból élő egyenes adásban közvetítettek műsort. 1998-ban nyolc hónapos terhes voltam, amikor meghívtak, hogy a Zorba táncát adjuk elő egy görög tánccsoporttal. Olyan ruhát vettem fel, amiben nem nagyon látszott a hasam. A nőgyógyászom a tévé előtt ült, azzal, hogy ha egy bizonyos, megbeszélt mozdulatot lát tőlem, akkor azonnal rohanjon a kórházba, mert szülünk!

- Hogyan készült Békéscsabára? Járt már korábban városunkban?
- Még Fekete Péter igazgatósága alatt léptünk fel Békéscsabán, a Nemzeti Lovas Színházzal. Seregi Zoltán direktort is ezer éve ismerem. De a város nevéről Gubik Petra jut eszembe, őt imádom, együtt dolgozunk az Operettszínházban.

- Milyen műsorszámot láhatott Öntől a díszbemutató után a közönség?
- A fogadáson a lányommal, Magyar Elektrával léptünk fel. Öt dalt hoztunk, két szólamban énekeltünk. „Bazi kicsi görög lagzit” csináltunk!

- Köszönöm szépen a beszélgetést!

Szilágyiné Szabó Ágnes


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap