2017. november 21., kedd      03:01

Jelenlegi hely

Születésnapján köszöntötte a Jókai Színház társulata Felkai Esztert!


Felkai Eszter Jászai Mari-díjas színművésznő, a Békéscsabai Jókai Színház Örökös Tagja november 20-án ünnepelte 75. születésnapját. Vérbeli színésznőként a jeles napot is munkával töltötte, a Macskajáték  című darab előadásán, a Jókai Színházban. Az előadást követően a Jókai Színház társulata, a meglepetés vendégek és a közönség együtt ünnepelte az örökifjú színésznőt.

Felkai Eszter 1997-es nyugalomba vonulásáig szerepek garmadáját alakította a békéscsabai színpadon, 1966 előtt pedig Szolnokon és Győrben játszott. Klasszikus és kortárs darabokban, tragikus és könnyedebb hangvételű művekben egyaránt játszott. Sokoldalú, magas fokú muzikalitással és mozgáskultúrával rendelkező művész, aki hitelesen tolmácsolt pszichológiai igényű jellemszerepeket is. Játéka utánozhatatlanként hagyott nyomot.

Felkai Eszter kilenc év után tért vissza a Jókai Színház színpadára tavaly ősszel, hogy a Macskajátékban, Orbánné szerepét magára öltve, feltárja egy idős asszony fiatal szívének minden titkát. „Bevallom, volt bennem egy kis félelem attól, hogy mit fog szólni a közönség. Tudják-e még, hogy ki az a Felkai Eszter? Ezért különösen jólesett, amikor vastapssal fogadtak, felállva köszöntöttek, puszikat dobáltak, nyújtogatták a kezüket, meg akartak ölelni. A közönség szeretete hat meg engem a legjobban, én ezt nem vártam, és ez nekem olyan sokat számít. Többet, mint bármilyen kitüntetés. A közönség tapsa igazolja, hogy jól döntöttem, amikor elvállaltam a szerepet, és hálás vagyok, hogy mindezt átélhettem.” – nyilatkozta a bemutató után a színművésznő.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+