fbpx Szuperprodukció a színpadon – bemutattuk a My Fair Ladyt | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. május 19., szombat      20:41

Jelenlegi helySzuperprodukció a színpadon – bemutattuk a My Fair Ladyt


Az idei évad utolsó bemutatója a Jókai Színházban a My Fair Lady. A világhírű darabot kiemelt figyelemmel állította színre a Jókai Színház. Közel ötven szereplő, élő zene és fantasztikus látvány gondoskodik a musical békéscsabai sikeréről.

A történet egyszerű, és rendkívül szórakoztató mind darab, mind musical formájában. Lizát, a kis virágoslányt az eső behajtja egy eresz alá, ahol a véletlen – vagy a sors – éppen Higgins nyelvészprofesszor és Pickering ezredes mellé sodorja. A két férfi nem feltétlenül gentlemanokhoz illően, fogadást köt Lizára, melynek lényege, hogy Higgins, a megrögzött agglegény pár hét alatt az erős tájszólással és rossz grammatikával beszélő, közönségesen viselkedő lányból tökéletes „nyelvi megjelenésű” hölgyet farag.

A világhírű darab szövegkönyvét - G. B. Shaw jellegzetes fanyar nyelvezetét megtartva - Alan J. Lerner írta, a verseket a Kossuth-díjas G. Dénes György. Mészöly Dezső fordításában került színre a produkció, a zenét Frederick Loewe szerezte.

Higgins nyelvészprofesszort a Nádasdy Kálmán-díjas Szomor György, Elizát, a virágáruslányt Papp Barbara, Pickering ezredest a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula játssza. A három főszereplőn kívül Mrs. Higgins-ként Somfai Évát, Mrs. Pearce házvezetőnőként Fodor Zsókát láthatja a közönség. Eliza apja, Doolittle Katkó Ferenc, Freddy Balázs Csongor, de szerepet kapott többek között Nagy Erika, Ragány Misa, Hodu József, Galambos Hajnalka, és az egész Színitanház korábban végzett, illetve mostani hallgatói. A zenekart Rázga Áron vezényli. A díszlet- és jelmeztervező Húros Annamária, koreográfus a Harangozó Gyula-díjas Sebestyén Csaba. Az előadást a Jászai Mari-díjas Radó Denise rendezte.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020. június
 

Keresés

Keresés űrlap