fbpx Tanulmány a nőkről: november végétől a Jókai színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. október 16., szerda      12:51

Jelenlegi hely



Tanulmány a nőkről: november végétől a Jókai színházban


Színpadra viszik Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című darabját a Békéscsabai Jókai Színházban, a Jászai Mari-díjas Halasi Imre rendezésében.

A darab olvasópróbáján Seregi Zoltán, a színház igazgatója egy igen szórakoztató darabként vezette fel a "zenés válóok két részben" műfajú darabot.

Halasi Imre elmondta, nagyon örült annak, hogy felkérték a darab megrendezésére, ami egy érdekes vállalkozás. Úgy fogalmazott: alapműnek is nevezhető a történet, hiszen rengeteg feldolgozása született már, ez Gyárfás Miklós egyik legsikeresebb alkotása.

A darab az 1967-ben bemutatott filmet dolgozza fel, ennek köszönhetően rengeteg jelenet van a történetben. Ezt úgy oldják meg, hogy egy forgószínpadra építik a helyszínek bemutatásául szolgáló bútorokat. Halasi Imre megjegyezte, hogy a díszlet kulcseleme egy levegőből lógó Trabant lesz. Így is szeretnék érzékeltetni, hogy egy maga idejében kultikus történetről van szó, amire ma nosztalgiával tekintenek.

A darab különlegessége, hogy felcsendülnek a '60-as évek mindannyiunk számára ismert dallamai, mint a "Nem leszek a játékszered", vagy a "Most kéne abbahagyni".

A darab bemutatója november 29-én lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

Történet:

Három nő, Zsuzsa, Éva és Jolán elhatározzák, hogy elválnak férjeiktől. Ügyvédjük a fiatal Vera, akinek ez az első ügye, fel is keresi a férjeket. A vérmes Pétert, az anyagias Sándort és a tunya Bálintot csak egy pillanatra háborítja fel feleségük szándéka, mert rögtön beleszeretnek a bájos jogásznőbe. Gegucz, az öreg kormányos elszólja magát otthon. Ezután a feleségek a leghűségesebb társakká válnak, Verát pedig a férfiakból álló fegyelmi bizottság egy évre felfüggeszti. Azonban Dénes, a női lélek rejtelmeit kutató író nagyra értékeli Vera mély élettapasztalatát, így belőlük lesz a negyedik boldog pár.

Szereposztás:

Író – Tege Antal
Balogh Sándor – Gulyás Attila
Balogh Sándorné, Éva – Liszi Melinda
Egri Péter – Puskás Dániel
Egri Péterné, Zsuzsa  – Király M. Alexandra
Gegucz  Bálint  – Katkó Ferenc
Gegucz  Bálintné,  Jolán – Nagy Erika
Dr. Képes Vera  – Csonka Dóra

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg



mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap