fbpx Terefere a kulturális értékek és a környezet védelméről | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. február 10., hétfő      15:15

Jelenlegi helyTerefere a kulturális értékek és a környezet védelméről


Rendhagyó Tereferére került sor február 7-én 17 órától a Békéscsabai Jókai Színház Művész Kávéházában, a Kállai-díjas Kadelka László ezúttal két vendéggel, Móricz Bence táncművésszel és Ulbert Zoltánnal, a Hatvanezer Fa Egyesület elnökével beszélgetett.

A már 22 éve táncművészettel foglakozó Móricz Bence nem ismeretlen a Jókai Színház nézőinek körében, korábban a nagysikerű My Fair Lady című musicalben láthatta a békéscsabai közönség. Középiskolai tanulmányait a Bartók Béla Szakgimnáziumban végezte néptáncos szakon, gyerekkora óta részt vesz különböző országos táncversenyeken.

2017 nyarán alapította meg társaival a Folk and Roll táncegyüttest, melynek tagjai Drimba Máté, Földesi Márton, Szilágyi András és Móricz Bence. Az együttes gyakran fellép a Körös-Maros Nemzeti Park rendezvényein, a Magyar Kultúra Napján idén Sepsiszentgyörgyön vendégszerepeltek.

A Folk and Roll együttes a kulturális értékek megőrzése mellett fontosnak tartja a természeti környezetünk védelmét, ezért a Hatvanezer Fa Egyesülettel közös akcióba kezdett. Február 14-én 19 órai kezdettel a táncegyüttes jótékonysági gálát tart, melyen a megye számos néptáncegyüttese fellép, a bevételt pedig a Hatvanezer Fa Egyesület részére ajánlják fel. A rendezvényen fellépnek békési, orosházi, eleki, gyomaendrődi együttesek, valamint a határon túlról is érkeznek fellépők, Arad megyéből Zerind település néptáncosai.

Ulbert Zoltán számos érdekes információt osztott meg az egyesületük tevékenységéről, a különböző faültetési akciókról. A múlt év szeptemberében alakult Hatvanezer Fa Egyesületnek 300 aktív tagja van, akikkel közösen vesznek rész magszedésekben, faültetésekben. A közelmúltban telepítettek több, mint 5 hektárnyi új erdőt magról, amely minimális anyagi költséggel járt, ezt a területet szeretnék a közeljövőben körbe keríteni, hogy megóvják a vadkároktól. Szorosan együttműködnek az önkormányzattal, valamint a gyermek környezetvédelmi gondolkodásának megerősítése érdekében számos óvodában és általános iskolában szerveznek programokat. Távlati célja az együttesnek és az egyesületnek, hogy közös akciójuk megyei szinten folyatódjon, a kultúra megőrzése és a környezettudatos gondolkodás a megye más településein is további mozgalmakat indítson el.

 

                                                                                            Fotó: Bencsik Ádám/ A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020. április
 

Keresés

Keresés űrlap