2017. november 11., szombat      08:26

Jelenlegi hely

Terefere a város polgármesterével


A Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős sorozat  pénteki vendége - óriási érdeklődés mellett -  Szarvas Péter, a város polgármestere volt.

Szarvas Péter politikus, 2014. október 12-től Békéscsaba független polgármestere. Az 55 éves Szarvas Péter nem volt ismeretlen a Békés megyében és a Békéscsabán élők előtt. Az 1962-ben született, békéscsabai közgazdász szakember korábban a Körös Volán Zrt., majd ennek jogutódja, a DAKK vezérigazgatója volt.

- Békéscsabai munkaköreim miatt széles együttműködést alakítottam ki a cégekkel, vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel, civil szervezetekkel. Láttam a város működésével kapcsolatos jó és hiányos dolgokat, és az előző nyolc évhez képest más szemléletű városvezetést tartok indokoltnak. A legfontosabbak számomra a gondosság, a szorgalom és az alázat – mondta Szarvas Péter közvetlenül megválasztása után.

A Rózsa Ferenc Gimnázium elvégzése után közgazdász diplomát szerzett, majd kecskeméti kitérő után, 1998 óta folyamatosan Békéscsabán dolgozott: a Forcon Forgácsolóipari Vállalatnál, a Kossuth Holdingnál, a Békéscsabai Konzervgyárnál, majd 13 évig a Körös Volán, későbbi DAKK Zrt. vezérigazgatója volt.

A Terefere vendégeként beszélt a várost érintő 15 milliárdos energetikai fejlesztésről és arról, hogy a rendszerváltás óta nem kapott ennyi kormányzati támogatást Békéscsaba, mint a mostani időszakban.

Fontosnak tartja, hogy megállt a város népességének fogyása, valamint ezzel kapcsolatban kiemelte a fiatalok itthon tartását. Igaz, hogy álláskínálatban és jövedelemben nem versenyezhetünk az ország más régióival, de az életminőség kérdése nem csak ebből áll és vannak olyan egyéb szempontok is, amelyeket mérlegelni kell az ifjúságnak.

Fontos pillére programjának a munkahelyteremtés, mind a meglévő vállalkozások erősítése, mind újak idecsábítása. Ebben nagy szerepe van a hamarosan elkészülő 44-es főútnak, illetve az ehhez kapcsolódó gazdasági beruházásoknak.

A polgármester beszélt még a turizmusfejlesztésről is, melyben 3 város Békés, Gyula és Békéscsaba szorosan együttműködik majd a jövőben.

 

Rácz Attila

Fotó: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+