fbpx Terefere Bojczán Istvánnal a Művész Kávéházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. április 06., péntek      19:24

Jelenlegi helyTerefere Bojczán Istvánnal a Művész Kávéházban


Az első áprilisi Tereferén a több mint 45 éve a Békéscsabai Jókai Színház csapatát erősítő Bojczán Istvánnal, Magyar Bronz Érdemkereszt és Magyar Teátrum díjas színpadi műszaki csoportvezetővel beszélgetett a Művész Kávéházban, a Kállai-díjas Kadelka László.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le az április 6-i beszélgetés, melyen nagy vidámság mellett mesélt Bojczán István a különböző színházi háttérmunkákról, melyeknek nagy összehangoltsággal és észrevétlenül kell biztosítani a színházi élmény életszerűségét. Ezek a munkák nagy kreativitást igényelnek és minden egyes előadás új kihívás a háttérmunkások számára is. A beszélgetés során végigment a Terefere vendége a háttérmunkák különböző területein, így megtudhattuk mit csinál a díszítő, világosító, hangosító, a videotechnikus, a smink és fodrásztár, kelléktár.

Bojczán István  szakamai életútjáról megtudhattuk még, hogy 45 éve díszítőként került a színházhoz és azóta itt zajlik az élete, nyugdíjba vonulásáig a színpadi háttérmunkák teljességét koordinálta, mint műszaki csoportvezető.

Mesélt a munkája során átélt úti élményeiről, illetve magánutazásairól, melyekről számtalan felejthetetlen élményt szerzett Európa szerte. A ma esti Terefere meglepetése volt, hogy Székely László Kossuth-díjas díszlettervező telefonon, Erdész Ádám történész pedig személyesen üdvözölte az est vendégét.

 

Rácz Attila

Kapcsolódó tartalom: 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg