2018. február 10., szombat      11:50

Jelenlegi hely

Terefere Gregor Lászlóval a Művész Kávéházban


A Terefere a Művész Kávéházban programsorozat keretében 2018. február 9-én a Kállai-díjas Kadelka László vendége Gregor László volt, aki a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club többszörös válogatott és magyar bajnok versenyzője.

Gregor Lászlónak már gyerekkorában szerelme volt a mozgás, általános iskolában Adorján László fedezte fel tehetségét, indította el városi bajnokságokon, diákolimpiákon, megyei és országos döntőkön. 12 évesen kezd el rendszeresen atlétikai edzésekre járni, ekkor még párhuzamosan kosárlabdával is foglalkozik, amit később abbahagy. 16 évesen már országosan jegyzett eredményeket ér el, pályáján azonban 19 éves korában egy síeléskor szerzett sérülés egy fél évre visszaveti.

14 éves korától az edzője Tóth Sándor lett, a Békéscsabai Atlétikai Club alapítója, a közép- és hosszútávfutás szakágvezetője. Fiatal korában inkább a rövidebb távokon futott, ahogy idősebb lett egyre inkább növelte a távolságot és most már a marathoni táv felé orientálódik. A sportoló véleménye szerint a hosszabb távokhoz fejben kell megérni, elviselni a mentális terhelést. Mint a legtöbb versenysportban itt is fontos a táplálkozás, hallhattuk, hogy 6 éve a FEK-étterem szponzorálja napi egy ebéddel. Emellett fontos, hogy a síkvidéki edzések mellett magasságkülönbségekkel bíró terepeken is végezzen edzést, Erdélybe járnak ki felkészülni.

Megtudhattuk még, hogy a sportkarrier építése mellett egyetemi tanulmányokat folytat Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem testneveléstanár szakán és az ezzel járó gyakorlati oktatást Békéscsabán, a Szent-Györgyi Albert középiskolában végzi.

Szó esett még a dopping elleni harcról, ami az atlétikában 2004 óta szigorodott, évente 3-4 ellenőrzésen esik át Gregor László. Kiemelte a sportpszichológus szerepét, akinek a munkája nagyon fontos motivációs szempontból vagy egy kudarc feldolgozásakor. Hitvallásként pedig elmondta, hogy számára legfontosabb, hogy másoknak örömöt tudjon okozni sikereivel.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+