fbpx Terefere Karczag Ferenc színművésszel | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. február 08., péntek      19:46

Jelenlegi hely


Terefere Karczag Ferenc színművésszel


A Terefere mai vendége Karczag Ferenc Jászai Mari-díjas színművész-rendező volt, akivel a Kállai-díjas Kadelka László beszélgetett a Jókai Színház Művész Kávéházában február 8-án 17 órától.

Karczag Ferenc Győrben született 1956-ban, és bár már fiatal korától vonzotta a színészi pálya, szülei kérésére elvégezte a helyi gépipari szakközépiskolát, ahol már ekkor csatlakozott az iskola irodalmi színpadához, valamint számos versmondó versenyen vett részt sikeresen. A Színművészeti Főiskolára való felvétele előtt két évadot a Kisfaludy Színházban, majd egyet a Déryné Színházban töltött.

A főiskolán Marton Endre osztályába került, befejezése után pedig két évre a Mikroszkóp Színpadhoz szerződött, utána négy évadot a Madách Színházban töltött, ahol kevés nagy szerepet kapott, ezért Galgóczy Judit hívására a miskolci színházba szerződik. Itt olyan nagysikerű darabokban szerepel, mint O’Neill Holt fénye, amelyben 15 oldalas monológokat ad elő. Miskolcról Szegedre, majd onnan a békéscsabai színházba szerződik, itt Molnár Ferenc Doktor úr című színművében játszott emlékezetes szerepet.

A Békéscsabán eltöltött kilenc év alatt háromszor kapja meg Az év színésze díjat, majd a szolnoki színházba kerül, ahol olyan darabokban kap szerepet, mint A rózsa neve és a Nem félünk a farkastól. A zárt tárgyalás című darabban nyújtott munkájáért Jászai Mari-díjban részesül, 2014-ben a szolnoki vállalkozók által alapított Bodex-gyűrűvel tüntetik ki. Rendezni a Szegeden töltött évek alatt kezdett, jelenleg Zalán Tibor mesejátékát rendezi a Békéscsabai Jókai Színházban, AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ ÉS AZ ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY címmel. Színészként jelenleg Szolnokon A 12 dühös ember és a Hárman a padon című darabban játszik.

Fotó: Ignácz Bence/A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. július
 

Keresés

Keresés űrlap