2018. január 27., szombat      12:29

Jelenlegi hely

Terefere Kiss Tibor alpolgármesterrel


Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere volt a legutóbbi,  január 26-i Terefere programunk vendége, akivel a Kállai-díjas Kadelka László beszélgetett.

Kiss Tibor Nagyváradon született, 1990-ben költözött családjával Békéscsabára. Nős, három leány boldog édesapja, mérnök és matematika tanár. Mint mondta gyermekeik jövőjét szem előtt tartva döntöttek az áttelepülés mellett, hogy lányainak ne küzdelmesen kelljen megélni a magyarságukat.

Közéleti tevékenységét a városunkban a Polgárok Békéscsabáért Egyesület elnökeként kezdte, az egyesület első nagy célja volt egy Trianon-emlékmű felállítása, amelyet sikeresen megvalósítottak. Polgári jótékonysági bálakat szerveztek, melynek bevételét az emlékmű felállítására fordították.

2002-től a képviselő testület tagja, 2006-ban és 2010-ben körzetének egyéni képviselője lett. 2006-tól a város oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyekért felelős bizottságát vezette.  2010 novembere óta a város humán területéért felelős alpolgármestere. Mielőtt főállású városvezető lett a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Trefort Ágoston Műszaki Tagiskolájában tanított.

A beszélgetésben kiemelte a város sportéletének sikereit, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket: röplabda akadémia fog indulni, megújul a sportcsarnok, mellé sportuszoda épül és nemrégiben modern vívóterem került felépítésre.

A közművelődés fejlesztésével kapcsolatban beszámolt arról, hogy számos intézmény: a könyvtár, a színház és a múzeum is megyeiből városi fenntartás alá került. Elmondta, hogy nagyon közel áll hozzá a színház, első itt látott előadása a Jézusfaragó ember volt, amely élmény számára maga volt a csoda. Megemlítette, hogy a Jókai Színházban hamarosan energetikai fejlesztést fognak véghezvinni, a további technikai fejlesztések pedig pályázatfüggőek, rajta vannak az ügyön.

Választóival közvetlen kapcsolatot alakított ki, létrehozta a közös képviselők fórumát, mely keretében negyedévenként találkozhatnak egymással.

 

Rácz Attila

Fotó: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+