fbpx Terefere Móricz Bence táncművésszel | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. február 05., szerda      11:31

Jelenlegi helyTerefere Móricz Bence táncművésszel


Február 7-én 17 órakor a Kállai-díjas Kadelka László Móricz Bencével, a Népművészet Ifjú Mestere díjas táncművésszel, a Folk & Roll a természetért nevű jótékonysági est szervezőjével beszélget a Békéscsabai Jókai Színház Művész Kávéházában. További vendég lesz a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke, Ulbert Zoltán. 

A Folk & Roll négy fős, néptáncosokból álló társulat, amely jótékonysági estet szervez a természetvédelemért. A társulat fő célja a természet és a kultúránk értékeinek védelme, megőrzése, mely a jövő generációjának jó életminőségét garantálja. Céljaik elérésének eszköze a helyi identitás erősítése, valamint a szemlélet formálása, természeti környezetünkhöz és kulturális hagyományainkhoz való viszonyulásunk jobbá tétele.

A békéscsabai jótékonysági esten február 14-én 19 órától a Jókai Színházban közreműködnek orosházi, gyulai, békési, szarvasi, gyomai, eleki és zerindi (Arad megye) táncegyüttesek is. A kezdeményezők szeretnék elérni, hogy a többi résztvevő városban is alakuljon meg egy, a Békéscsabaihoz hasonló mozgalom, az akció megyei szinten folytatódjon. 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg