fbpx Törvénytelen randevú - pezsgő humorú vígjátékkal kezdjük az évadot a nagyszínpadon | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. szeptember 16., szombat      00:18

Jelenlegi helyTörvénytelen randevú - pezsgő humorú vígjátékkal kezdjük az évadot a nagyszínpadon


Felhőtlen szórakozás, móka, kacagás – ha valaki erre vágyik, a Törvénytelen randevú című komédiában nem fog csalódni! A szezon első nagyszínházi bemutatóját Robert Cogo-Fawcett  álmodta színpadra a Jókai Színházban, és társulatunk színe-java szerepel a darabban.

Hennequin Veberrel összefogva 1912-ben írta, La présidente címmel a most Törvénytelen randevúként bemutatásra kerülő darabot. Mi indokolta tehát, hogy a megírás után mintegy száz év elteltével elővegyük ezt a komédiát? Nyilván az, hogy élő, hogy a benne megjelenő szereplőkben, szituációkban magunkra ismerünk. És mert nevetni legjobban magunkon tudunk, már, ha van elég bátorságunk hozzá…

A szerzőpáros  bonyodalmakkal, helyzetkomikumok, véletlenek és szerepcserék sorozatával tűzdelte tele cselekményeit, nem maradt ki semmi, amitől jókat kacaghat a publikum. A vérbő, francia komédiában nem csak a személyek cserélődnek össze-vissza, de még a ruhák is, melyek hol eltűnnek, hol előkerülnek, hol ezen vannak, hol azon. A díszletet Juhász Katalin, a jelmezeket Vesztergombi Anikó tervezte, figyelembe véve azt a fontos szempontot, hogy a cselekmény a húszas években játszódik.  

A színdarab egy félrelépések és félreértések sorára épülő, pezsgő humorú vígjáték, remek színészi alakításokkal. A főbb szerepekben Bartus Gyulát, Fehér Tímeát, Benkő Gézát és Czitor Attilát láthatják a nézők, egészen november 7-ig.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap