2018. május 24., csütörtök      12:56

Jelenlegi hely

Új bérletek mától


Immár hagyomány, hogy ilyenkor nagyüzem van a szervezőirodában, és az elsőbbség a régi bérleteseké, utána lehet az új helyeket megvásárolni. A Békéscsabai Jókai Színház nézői régi bérleteiket április 24-étől május 23-áig hosszabbíthatták meg, és május 24-én kezdődik az újak eladása. Hagyomány az is, hogy ilyenkor hosszú sorok kígyóznak már korán reggel az épület előtt, aki teheti, igyekszik időben biztosítani helyét az új évad bemutatóira. Az online bérletváltás is lehetséges.

A 2018-2019-es évad is gazdag műsortervvel várja a közönséget, a Békéscsabai Jókai Színház kilenc új bemutatót tart, az előadásokra a jegyvásárlás mellett öt különböző bérlet váltható. A felnőtt bérlet hat, az ifjúsági négy, a diák- és a mesebérlet három-három előadást kínál. A felnőtt bérleten belül megkülönböztetünk bemutatóra és díszbemutatóra szóló bérletet, mindkettő hat-hat bemutatót tartalmaz. A diákbérleten belül kis- és nagydiákoknak szól a kínálat, az általános iskolák 5-6., illetve 7-8. osztályosai részére. Különlegesség a szabadbérlet, amely négy, illetve hat bármely repertoáron lévő darabra váltható.

Egy önmagát népszínháznak tartó teátrumban, így a békéscsabaiban is, szintén hagyomány, hogy a műsorterv összeállításakor fontos szempont, hogy minden műfaj kedvelője megtalálja az ízlésének megfelelőt, hat magyar darab és három ősbemutató színesíti a kínálatot.

Noël Coward VIDÁM KÍSÉRTET című vígjátéka lesz az évadnyitó, szeptemberi bemutató a Sík Ferenc Kamaraszínházban, a felnőtt bérletes előadást Kiss József rendezi. Kisdiákoknak és óvodásoknak készül Kocsák Tibor – Bozsó József mesemusicalje KUKAC KATA KALANDJAI címmel, Bozsó József rendezi, premier szintén szeptemberben. Októberben Arthur Miller PILLANTÁS A HÍDRÓL című világhírű színművét Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezésében láthatja a publikum, felnőtt és ifjúsági bérletben. Novemberben Weber Kristóf – Zalán Tibor A sHÓwKIRÁLYNŐ című zenés mesejátéka örvendezteti meg a diákokat és az óvodásokat egyaránt. Az Andersen Hókirálynő című klasszikus meséje alapján készült művet Merő Béla rendezi. December elsején az ELNÉMULT HARANGOK című színművet mutatja be a színház. Rákosi Viktor regényének adaptációja Nemlaha György átdolgozásában, Seregi Zoltán rendezésében kerül a felnőtt bérletben közönség elé a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

A jövő év januárjában Szente Béla SZÁRNYAD ÁRNYÉKÁBAN című történelmi játékának ősbemutatójával tiszteleg a színház Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója előtt (2018). Felnőtt, ifjúsági és nagydiákbérletben szerepel az előadás.

Szarka Gyula – Zalán Tibor AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ ÉS AZ ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY című zenés mesejátéka szintén ősbemutató lesz februárban. A diák- és mesebérlet előadásának fontos szereplője Mátyás király, és Zalán Tibor színpadra álmodott meséjéhez a Ghymes együttesből ismert Szarka Gyula kiváló zenéje társul.

Márciusban, a felnőtt és ifjúsági bérletben lesz látható Móricz Zsigmond NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL című vígjátéka. A letűnt világot idéző darab igazi örökzöld, Katkó Ferenc rendezi, és az előadásban autentikus magyar népzene szól. S a 2018-19-es évadban is a májusi lesz az utolsó bemutató, Terrence McNally - David Yazbek ALUL SEMMI című musical comedy-je, amelyet Tege Antal rendez. Terrence McNally (aki többek között a Ragtime, A pókasszony csókja című filmekből írt Broadway-sikerek szövegkönyvírójaként ismert) darabja biztos elnyeri a békéscsabai közönség tetszését is. Az előadás felnőtt és ifjúsági bérletben látható.

Repertoáron marad, tehát szabadbérletben választható majd a Monte Cristo grófja, az Egy őrült naplója, A beszélő köntös, a Leszállás Párizsban, a Hajnalban, délben, este és a My Fair Lady című előadás.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+