fbpx Valóra vált a gyermekek régi álma | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. november 06., szerda      13:25

Jelenlegi hely


Valóra vált a gyermekek régi álma


A Degré utcai gyermekotthon lakóinak régi vágya teljesült november 5-én, amikor megtekinthették a Jókai Színház előadását, Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijét, utána pedig személyesen találkozhattak a színdarab szereplőivel.

A Békéscsabai Jókai Színház hosszú évek óta szívén viseli a kommunikációs akadálymentesítést, jelelt és narrált előadásokat tartanak, illetve minden évben megrendezik az Angyalok szárnyalása nevű programsorozatot. Ebben Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett színművész munkájának köszönhetően a fogyatékkal élő fiatalok nemcsak mint nézők, hanem szereplőként is részt vesznek a nagysikerű gálán.

  • A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakói szoros kapcsolatot ápolnak az Angyalok szárnyalása rendezvény szervezőivel, és régi álmuk vált valóra a mai színházlátogatással. A központon belül működő délutáni színjátszó csoport tagjai a darab megtekintése után a színpadon találkozhattak a mesejáték szereplőivel. A gyermekek nagyon szeretnek színházba járni, van olyan is köztük, aki bérlettel is rendelkezik – mondta Pigler Judit foglalkozásvezető.

Mint elhangzott, nagy öröm a színészek és a szervezők számára, hogy felejthetetlen élményhez juttathatják a fiatalokat. Egyúttal növelik a szociális érzékenységet, toleranciát, hozzájárulnak fogyatékkal élő embertársaink társadalmi, közösségi elfogadásához.

Rácz Attila

Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg