fbpx Válótársak – Váratlan találkozások - (Egy)mással | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. május 23., vasárnap      10:03

Jelenlegi helyVálótársak – Váratlan találkozások - (Egy)mással


Tege Antal, Katkó Ferenc rendező, Földesi Ágnes Villő
Tege Antal, Katkó Ferenc rendező, Földesi Ágnes Villő

A házaspárok számára nem ismeretlenek a kisebb-nagyobb konfliktusok, még a válás után sem, erről szól Bernard Slade színdarabja Brestyánszki Boros Rozália átiratában. A művet Válótársak - (Egy)mással munkacímmel próbálja a Békéscsabai Jókai Színház, a darab sajtónyilvános olvasópróbáját 2021. május 21-én tartották a Jókai Szalonban.

Seregi Zoltán direktor elmondta, hogy a közönség egyfelvonásos, körülbelül kilencven percet felölelő, mulattató darabra számíthat, amelynek érdekes vonása lesz, hogy a különböző helyszíneket díszletek helyett a színészi játék eleveníti meg. Katkó Ferenc rendező előrebocsájtotta a darabról, hogy az egykori párok kapcsolata nem szűnik meg a szakítással vagy a válással, hiszen összeköti őket a gyerek(ek) személye, a családi ünnepek, rendezvények, és a két fél kapcsolata váratlan fordulatot vehet. Ugyan konkrétumot nem mondott, de sejteni engedte, hogy happy endre számíthatunk.

A darab tartalmából: Michael befutott drámaíró, volt felesége, Amy balett-táncosként totál kudarc. Bár már elváltak, mégis ünnepelnek: a házassági évfordulójukat. Kapcsolatuk meghatározhatatlan; a férfi egyik nőbe szeret a másik után, Amy egyetlen társa az alkohol. Aztán Michael egy kerek évre eltűnik, és épp akkor tér vissza, amikor Amy talál valakit, akivel együtt szeretne élni…

A Válótársak – (Egy)mással, e nem szokványos darab két szereplője Földesi Ágnes Villő és Tege Antal, rendező: Katkó Ferenc. A premierre ősszel számíthat a békéscsabai közönség.

Szilágyiné Szabó Ágnes


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg