fbpx Varázslatos mese a legkisebbeknek – bemutattuk A bűvös patkót | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. október 13., péntek      16:08

Jelenlegi helyVarázslatos mese a legkisebbeknek – bemutattuk A bűvös patkót


Páratlan szépségű mesevilágot álmodott színpadra Hedry Mária történetéből Juhász Róza rendező, a legkisebbekből álló közönségünknek. A bűvös patkó című mesejáték ősbemutatója pénteken délután volt a Jókai Színházban Szabó Lajos, Gábor Anita és Gulyás Attila főszereplésével.

A legkisebb korosztálynak játszani mindig kiemelt feladat volt társulatunk számára, az élményt nyújtó, színvonalas szórakoztatás, a kultúrára nevelés mára már hagyomány. A bűvös patkó mesedarab a kicsikhez szól: fordulatos, szórakoztató, gonosz varázslóval, tündérrel, bohóccal, az erdő lakóival, varázslatokkal, tanulságokkal, ahogy az egy mesében dukál.

Juhász Róza rendező látványos, ugyanakkor kedves és értékes előadást állított színre a kortárs mesejátékból, még arra is ügyelt, hogy a gyerekek türelmét egy óránál tovább ne vegye igénybe.  A káprázatosan szép díszletet és a jelmezeket Libor Katalin tervezte, a koreográfia Oberfrank Réka elképzelése nyomán valósult meg.

Az előadás egyszerre meseszerű és befogadható, alighanem a Jókai Színház közönségének szívébe is belopja magát. Olyan produkció, amelytől már egy ötéves gyerkőc is megszeretheti a színházat és nyitottá válik az olyan fontos témák iránt, mint  természeti értékeink védelme vagy a Jó és a Rossz örök harca.

Hedry Mária meséjében az erdő lakói izgatottan várják Bumburit, a bohócot, akinek segítségével ünnepséget rendeznek a több ezer éves Világfa tiszteletére. A készülődést azonban a gonosz Terribiusz varázsló közeledése zavarja meg, aki álruhában elvegyül az ünneplők között. A Világfát akarja elpusztítani, hogy helyébe égig érő üvegpalotát építsen. Terve az, hogy a természetet megfosztja ékeitől, a virágokat illataiktól, az élőlényeket hangjuktól, színeiktől. Az állatok reszketve menekülnek, csak Bumburi bohóc és Jázmin, a természet tündére próbál kitalálni valamit a helyzet megoldására a bűvös patkó segítségével…

Az előadásra elsősorban óvodásokat és kisiskolásokat várunk, de a zenés mesejáték  a kisebbeket kísérő szülők, nagyszülők, pedagógusok számára is szórakoztató, ebből a varázslatos világból erőt meríthetnek a mindennapok harcaihoz.

A főszereplő Bumburi bohóc, akit Szabó Lajos személyesít meg, Jázmin tündért Gábor Anita, Terribiusz varázslót pedig Gulyás Attila.  Bagoly professzort Tomanek Gábor, a Szarvast Hodu József, Róka asszonyságot Nagy Erika, Farkas komát Csomós Lajos játssza. De szerepel még mókus, óriásgyík, nyuszi, gyöngyvirág, csipke- és galagonyabokor is a produkcióban.

A darab kapcsán játékot is hirdettünk, Készíts bűvös patkót! címmel. Arra kérjük a vállalkozó kedvű gyerkőcöket, készítsenek egy bűvös patkót és segítsenek Bumburi bohócnak megmenteni a Világfát! Az első kis remekművek már meg is érkeztek, de november 22-ig várjuk még a további alkotásokat.

-szkv-

Fotók: A-Team/Nyári Attila


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap